Verslag van Susanne Belger en Annemarieke Kroneman.

Italie16Vandaag de 2e dag maar wel de 1e dag van de Italiaanse Meren tour.

Na een heerlijk ontbijt in ons prachtige hotel in Erba zijn we samen met John en Hanneke vertrokken richting Ponte Tresa voor een rit van 161 km. Het was zeer  druk onderweg maar al zeer snel vonden we de rust toen we op Italie14kleinere wegen terecht kwamen. Gelukkig maakten wij een navigatiefout waardoor wij een klein dorpje met een erg stijle weg doorkruisten. Daardoor vonden wij een heerlijke pasticceria met fantastische koffie !

Langs Ponte Tresa, de grensovergang naar Zwitserland, reden we in een plensbui  Zwitserland binnen. Langs het mooie meer van Lugano ging de zon weer schijnen en kon de kap weer open.

Vlak voor Menaggio een heerlijke, verstopte lunchplek bezocht en daarna naar de Ferry in Menaggio voor de oversteek naar Varenna, maar natuurlijk eerst door het dorp gereden.  Fantastisch om bij de Ferry met zoveel prachtige Roadsters te staan. Er was Italie15ook veel bekijks.. mag ik niet onvermeld laten dat de man die ons de boot op loodste toch zijn voorkeur voor de Aston uitsprak en zelfs de motorkap daarvan kuste.. 

In het mooie Varenna hebben we de auto's geparkeerd en zijn we naar het historisch centrum gelopen. Er loopt een wandelpad daarnaar toe dat heet : "Passeggiata degli Innamorati, " de wandeling van de geliefden" Het centrum is een doolhof van smalle steegjes en smalle straatjes. Het  was wel erg druk, maar erg gezellig. 

Na de stop doorgereden naar Lecco waar we op een terrasje nog wat gedronken hebben om daarna terug te keren naar de oase van rust in ons hotel "Castello di Castiglia" waar we  de komende 3 nachten zullen verblijven.

Wat een top dag. Op naar de volgende dagen maar deze dag kan al niet meer stuk.