Verslag van Willem en Jose Bode. 

Italie2Voordat we morgen dit prachtige gebied zullen verlaten, om naar het Lago Magiore te vertrekken, staat voor vandaag alweer de laatste rondrit aan het Comomeer op het programma. Waar blijft de tijd als je zo mag en kan genieten van alles wat dit wondermooie landschap aan schoonheid biedt.

Na een wederom heerlijke nacht in ons prachtige hotel in Erba kijk ik langs de gordijnen naar het mooie uitzicht over de Italiaanse hoteltuin. De zon komt op. Wat een begin van deze dag. Het belooft wederom een prachtige dag voor ons in onze open roadsters te gaan worden. En voor nu. Snel de dagelijkse routine inzetten. Daarbij rekenen we voor vandaag ook het heerlijke en goed verzorgde ontbijtbuffet.

We zijn er klaar voor!

Snel met een paar andere stellen, waarmee we samen als reisgenoten de rit van vandaag zullen gaan rijden, naar onze roadsters. Even de navigatie instellen. De startknop indrukken en dan het heerlijke geluid van onze roadster horen brommen. Dak open! Laat de zon zijn werk maar doen en heerlijk binnenkomen. Wat een Italie6vooruitzicht voor een topdag. We rijden vandaag dus met zijn drieën. Dat wil zeggen met drie prachtige roadsters en hun passagiers. De twee roadsters die ons zullen vergezellen zijn identiek gekleurde BMW Z4. Opletten dus! Er zal vandaag regelmatig een dubbelbeeld in mijn spiegels opdoemen. We rijden op deze zondagochtend al snel langs de prachtige boulevard van Lecco. Daarna voert de rit ons al snel verder weg van het meer. Een prachtig bos- en natuurgebied ontvouwt zich. Ook de stijging van de wegen voert ons nu duidelijk naar grotere hoogten.
Prachtige vergezichten over kleine stadjes en fabelachtige panorama’s over het Comomeer doemen op. Bochten genoeg om ook voluit te genieten van het heerlijke geluid, de kracht en comfort van mijn Aston.. We dalen weer af richting het meer om aan te komen in Varenna althans dat proberen we. Het valt niet mee om bij de pont te komen. Maar we komen wel ergens in de buurt. Op het programma staat de oversteek naar het prachtige Ballagio.

Italie8U begrijpt het kennelijk al. Een klein probleempje doet zich hier voor… Het is vandaag een zonovergoten zondag en we zijn hier niet alleen. Kennelijk hebben meer toeristen het plan opgevat om naar Ballagio de pont van hier te nemen. Een nog groter deel van de aanwezige mensen zijn hier gekomen om het schouwspel van de Italiaanse organisatie om het in- en uitschepen van de pont te aanschouwen. Vanaf een terras een vrolijk schouwspel met de nodige dramatiek.Maar ach, dit hoort juist ook bij dit prachtige land. We besluiten niet langer deelgenoot te zijn van het schouwspel. We slaan dit deel van de route over en maken ons eigen alternatief. Het is overal prachtig hier en de lunchtijd is inmiddels aangebroken. We hebben inmiddels ondervonden dat te laat komen voor de lunch niet echt werkt! Een paar plaatsjes verderop parkeren we onze auto’s. Wat is hier aan de hand? Na de drukte van Varenna komen we in een oase van rust. Ruimte genoeg. We lopen richting het meer. Terrasjes met prachtige uitzichten over het meer. Zondagse activiteiten met oude Fiat vijfhonderdjes. Mooie kleine Fiat coupeetjes. Rijden en dan varen van een aantal amfibievoertuigen op het meer. Ondertussen genietend van een heerlijke Italiaanse lunch. We vervolgen onze weg en vermaken ons prima.

Uiteindelijk komen we weer in ons hotel in Erba. We drinken in de tuin met elkaar nog even een eindemiddag afsluitertje en evalueren de prachtige omgeving en ritten rondom het Comomeer. Morgen staat een reisdag via een ongetwijfeld prachtige route naar ons volgende hotel aan het Lago Magiore op het programma.

Nu eerst even douchen en omkleden voor het gezamenlijke diner. Deze avond dineren we buiten in een prachtige setting op het intieme en sfeervolle binnenplein van het prachtige Castello di Casiglio.
Het is wederom een geweldige dag geweest.