Verslag van Michelle Kaars en Piet Jongen.

Na een heerlijke vrije dag die wij in Tours hebben doorgebracht staat er vandaag weer een mooie route op de planning.

Eerst een heerlijk ontbijt in het hotel, we logeren in het hotel Belmont wat prachtig gelegen is aan de rand van Tours. Het hotel heeft een mooie tuin en is voorzien van een heerlijk zwembad waar wij gisterenmiddag na ons bezoek aan Tours nog hebben gezwommen.

LoireM2LoireM5Zoals gewoonlijk spreken wij met elkaar af hoe laat wij zullen vertrekken. Bij ons in de groep is dat meestal rond 9.00-9.30 uur. Snel nog even de laatste spullen pakken voor wij elkaar bij de garage treffen. Voordat wij starten zetten wij altijd onze walkie talkies aan zodat wij goed in contact blijven met elkaar. Het gebeurt nog weleens dat wij elkaar kwijt raken onderweg en tot een bepaalde afstand heb je dan goed contact via de walkie talkie. Daarnaast is het ook heel gezellig om als vrouwen onderling gezellig te kletsen tijdens de rit om elkaar te attenderen op al het moois. Ja ja ik moet zeggen de rollen zijn bij ons nog een beetje “ouderwets”, de mannen rijden en de vrouwen navigeren! Maar goed we beslissen wie voorop begint, meestal Edy en Marjolein en daar gaan we dan. Het is even opletten in Tours want voor je het weet mis je een afslag wat bij ons dus gelijk gebeurt waardoor de groep gelijk wordt verdeeld. De walkies erbij en elkaar via de mobiel een locatie aangeven zodat je elkaar weer snel vind. Nadat wij elkaar weer getroffen hadden reden wij door de mooie omgeving rondom Tours met als doel Villeperdue voor de gebruikelijke koffie stop (en gebak voor Koos).  Een prachtig plaatsje waar toevalligerwijs een treffen voor old-timers was zodat de mannen hun hart konden ophalen met LoireM3al het moois wat er stond. Daarna op naar het schattige centrum voor een cafe au lait en wandelen wij nog wat door het plaatsje heen. Daar de route ruim 180 km betrof en wij de route toch wel wilde uitrijden resten ons niks anders dan het plaatsje vaarwel te zeggen en op weg te gaan naar Loches. Het was een prachtige warme dag waardoor wij al snel alle petjes en hoeden op hadden in de auto. Zo’n hele dag een warme zon op je bolletje in niet zo’n strak plan.


LoireM4Aangekomen in Loches was het inmiddels tijd om te gaan lunchen dus linea recta op zoek naar een leuk en goed lunch adres. Gelukkig hadden wij deze al snel gevonden en dat was maar goed ook want vlak na ons was de tuin waarin we konden lunchen vol. Een aantal van ons bleef in de tuin en de rest zou eerst het kasteel van Loches bekijken. Een prachtig kasteel met een adembenemend uitzicht over de regio. We genoten van onze lunch en tijdens de lunch bespraken we waar wij in de middag zouden stoppen voor wel een hele belangrijke race, die van Max Verstappen in Zandvoort! Nadat we nog door het stadje waren gelopen vervolgde wij onze weg weer waar wij na een half uurtje langs een prachtig klooster reden waar wij uiteraard een korte stop maakten om in de kloostertuin te wandelen.LoireM1 

Het zou nog spannend worden om een goed plekje te vinden om in ieder geval de start mee te maken. De iPad met daarop de  Ziggo Go app hadden wij bij ons.  Uiteindelijk vonden we een zijpad bij een stuk land waar wij de cabrio’s konden neerzetten, paraplu’s in de aanslag tegen de zon en de IPad op één van de cabrio’s. Na een voortreffelijke start en een goed vertrouwen dat het verder een mooie race zou worden vervolgde wij onze route want wij wilden nog graag een drankje doen in het plaatsje Amboise. Amboise hadden wij al eerder bezocht twee dagen geleden maar dat beviel ons zo goed dat wij besloten deze prachtige plaats nogmaals aan te doen. Wat drinken, wandelen en winkelen is een perfecte mix. Als je een lange rit maakt is het goed om er zo nu en dan uit te gaan om je benen te strekken. Uiteindelijk waren we op tijd terug in het hotel waardoor wij net nog de laatste 10 rondjes van Max zijn eerste overwinning in Zandvoort konden zien op de IPad en konden we proosten op een zeer geslaagde en mooie dag!