Ritverslag van

Gerald Scheerders.


Het is  ZONDAG, EERSTE PAASDAG . Wij hebben heerlijk geslapen en zijn uitgerust klaar voor een dag met nieuwe Limburgse ontdekkingen. We doen nieuwsgierig de gordijnen open in de hoop dat het Cabrio weer is. Nou kan beter, maar is niet slecht, we zien wel. Wat ons echter wel verontrust, er ligt een VOERTUIG in de GREPPEL. Het zal toch niet de AUTO van ARJAN ZIJN.  Arjan die afgelopen nacht DE ROUTE van VANDAAG nog een keer in VOLLE VAART TER CONTROLE HEEFT NAGEREDEN?

Pasen16We hebben afgesproken met onze vrienden, Paul en Dorry, de  Paasbrunch samen te nuttigen en daarna de route te rijden. VANDAAG, Het ZUID-LIMBURGSELANDSCHAP, WE VERHEUGEN ONS EROP. Uiteraard zijn we vaker in deze streken geweest waar wij menigmaal de MERGELROUTE gereden hebben, maar deze tocht schijnt volgens het routeboek heel anders te zijn. We zijn zeer benieuwd! ARJAN ZONNEVELD onze uitzetter van de Paasrit heeft er met zijn familie veel werk van gemaakt  en zoals wij weten is dat  geen sinecure. Hij heeft er naar ons idee het  beste uit gehaald. Wij zijn blij met mensen zoals Arjan want als wij de route zouden moeten uitzetten namen we de kortste, de autobaan met veel afslagen, om terrasjes en eetgelegenheden met  een bezoek te vereren. Maar dat schijnt niet de bedoeling van de ROADSTERCLUB  te zijn!

TerugkijkPasen15end op deze Paasrit vonden wij deze een van de mooiste  routes. ZUID-LIMBURG IS ZO AFWISSELEND. Van Slenaken naar Margraten. Van Sibbe naar Valkenburg, smalle weggetjes, heuvels, glooiende weilanden en bosgebieden. Wij moeten denken aan BENNY NIJMAN, hoe hij hier met zijn WARME BIJZONDERE STEM  EEN PRACHTIG (van origine) FRANS LIED ZINGT "ODE AAN MAASTRICHT"! Hoe onwerkelijk mooi is dit deel. Het LANDSCHAP heeft alles en doet  je denken aan FRANKRIJK, met vlakken die zich  als een gekleurde lappendeken over de velden uitstrekken. Vlakken in voorjaarstinten met warme goudgelen,  oranje en oker schakeringen. De  verschillende groentinten roepen weer ENGELSE en DUITSE landschappenbeelden op.  Je waant je hier echt in het buitenland. De natuur is  overweldigend. Maar.... ik heb een verslag van een  AMERIKAANSE TOURIST gelezen die ons land had bezocht en hij zei: NEDERLAND  IS PRACHTIG MAAR ER MOEST ALLEEN EEN DAK OP ZITTEN!!! |

De route  heeft  soms sterke stijgingen  en  afdalingen en is natuurlijk een uitdaging voor wielrenners. Hele  colonnes kom je tegen, die zich behoorlijk in het zweet moeten werken om de berg op te komen!. Het landschap is in de verte nevelig maar krijgt  daardoor iets mysterieus, moeilijk vast te leggen in een foto!! toch ga ik dat maar proberen. Verleden jaar hebben wij de Paasrit ook gereden, door Drenthe. Dit was voor ons ook zeer verrassend, DRENTE met zijn veengebieden. Wij houden van Nederland omdat het zeer veel te bieden heeft en je bent in een paar uur het hele land door. Na diverse terrasjes met KOFFIE en diverse LIMBURGSE VLAAIEN  komen wij weer fris en fruitig in Slenaken aan, gezellig aan de borrel en dan omkleden voor het Paasdiner, de dagen zijn omgevlogen.

Een lidmaatschap VAN DE ROADSTERCLUB is BIJZONDER,  je komt  in landen en plaatsen waar je zelf niet snel naar toe zou gaan. Daarnaast de prachtige weggetjes en landschappen.  EN....je bent altijd verzekerd van een zeer gevarieerd gezelschap "DE LEVENSGENIETERS" !!                                                                        

BEDANKT ARJAN EN BESTUUR VOOR DIT MOOIE  PAASWEEKEND.                                                         

 

 Twitter   Facebook   Instagram