Ritverslag van Ineke en Ronald de Romph.

Een echt goede vrijdag!!

Paas12De jaarlijkse paastocht van onze club begon dit jaar op Kasteel Limbricht in Limburg. Als een goed gastheer stond Arjan ons al bij de poort op te wachten. Op deze mooie locatie werden wij Paas13ontvangen met een lekkere lunch. Gezellig om iedereen weer eens te zien!! Na het welkomstwoord van Edy konden we op pad. Het was aardig weer dus de dakjes konden open. Over mooie wegen onder andere langs de Maas en het Julianakanaal reden we zuidwaarts en dan kom je opeens in de heuvels van Zuid-Limburg. Bij Gasthuis ‘”het Plateau”, in de buurt van Bemelen zijn wij neergestreken op een terrasje voor ons eerste biertje met…….jaja…. een echt paasei.

Met ons waren er ook veel andere leden van de club, dus het parkeerterrein stond vol met mooie bolides. Het personeel van dat cafeetje wist niet wat ze meemaakten op deze vrijdag en was heel enthousiast over ons bezoek. Bij Margraten zijn wij gestopt bij het American War Cemetary. Wat een indrukwekkend monument voor al die Amerikanen die daar zijn omgekomen voor onze vrijheid! Ik was hier als kind al eens geweest, maar weer werd ik stil van al die kruizen in dat gras. Daarna was het niet ver meer naar ons Hotel.

Paas8Vlak voor Slenaken zijn wPaas10e nog even naar België afgebogen. Als we in de buurt zijn, gaan we graag nog naar Herberg Moeder de Gans in Teuven. Na een paar lekkere Belgische biertjes voor de heren mochten de dames het stuur overnemen voor het laatste ritje bergop naar ons hotel in Slenaken. Even later stonden wij in onze hotelkamer met een mooi uitzicht over het Limburgse land. De eerste kilometers van dit paasweekend zaten erop. We hadden over vele mooie, voor ons onbekende weggetjes gereden; het weer was goed geweest en het kapje bleef open. Arjan had flink zijn best gedaan! Wat willen we nog meer. Een mooi moment om op te toasten aan de bar van het hotel.

Later hadden we een gezellig diner waarbij nog flink wat bij gekletst werd.

 

 Twitter   Facebook   Instagram