Club media

      

   Ritverslag van Arjan Zonneveld.

Technische dag 2017 – Hoe was deze dag?

Bij veel ritten worden stukjes geschreven door leden die de rit hebben mogen beleven. Deze belevenissen zetten ze op papier om aan leden en toekomstige leden te laten zien hoe mooi het is om lid te mogen zijn van deze club. Het is nooit de uitzetter die dit doet. Voor deze keer maak ik een uitzondering. Waarom? Ik heb genoten van deze dag. Hiervoor ben ik alle deelnemers dankbaar, maar ook de sprekers bij de technische elementen ben ik dankbaar.

TD1De zaterdagochtend begon met een warm welkom bij het Ford museum in Beekbergen. Naast de heaters waren er twee enthousiaste mannen, koffie met gebak en vele Fordjes. Na het nuttigen van het gebak met koffie zaten alle aanwezigen aandachtig te luisteren over het verhaal van Ford, de passie van de eiTD2genaar en de unieke locatie. Tijdens het rondlopen was er veel bewondering voor de oude Fordjes en is er ook veel interesse getoond. Keurig op tijd was iedereen vertrokken voor het eerste deel van de rit. Langs de VSM in Beekbergen zijn wij daar de bossen van de Veluwe ingereden. Deze bossen waren door maar weinig clubleden bezocht. Daarna een variatie bos en landbouw, vooral langs mooie grote landhuizen tot aan het lunchpunt. Bij Grand cafe "De Korenmolen" in Eerbeek stond een lunchbuffet klaar voor ons. Na de eerste happen heeft de eigenaar het woord genomen. Vol passie vertelde hij over het familiebedrijf, het pand, de oliemolen en de olie.  Aandachtig zat iedereen te luisteren naar het verhaal. Na de geweldige lunch ging iedereen nog een blik werpen op de draaiende molen. De molenaar, een vrijwilliger, liet het productieproces zien en vertelde hierover. Wederom grote aandacht.

TD3Het tweede deel van de rit ging vanaf Eerbeek naar de hanzestad Zutphen. Hier zijn we regelmatig geweest en konden we gewoon doorrijden, als het verkeer dat toeliet. Na Zutphen ging het wederom door een gevarieerd landschap met vele landhuizen. De route leidde ons door Bronkhorst naar ons eindpunt, De Bronckhorster Brewing Company in Rha. Bij dit sluitstuk werden we wederom getrakteerd op een enthousiast verhaal over de passie en het brouwen van bier. Terecht werd er vol trots gesproken over de gewonnen prijzen. Tijdens het boeiende verhaal werden er drie soorten biertjes in proefglazen geserveerd. Verder werden er overheerlijke hapjes geserveerd. Na afloop werden er vele flesjes in de auto geladen. Dit kon nu, want na een dag van droog weer was daar de regen. Het dak moest erop blijven.

Dank jullie wel voor het succesvol maken van deze dag.


De website maakt gebruik van Google Analytics cookies. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen.