groepsfoto

Ritverslag van Gerald Scheerder en Gerard Telgenkamp

 

"DUIVELSE DEMONEN EN HEKSERIJ IN DE HARZ"   

Het is Donderdagavond 25 Mei en we zitten in het Restaurant van Hotel Paderborn. Onze eerste avond met de Roadsterclub. We hebben net een  mooi buffetbordje opgeschept als een  donderend geluid in mijn oor me doet opschrikken.Het klinkt als een Duitse mitrailleur en het blijkt een bevel. Ik kijk omhoog in het gezicht van onze Roadstervoorzitter die brult dat er een verslag gemaakt moeten worden van onze Harzreis op zaterdag 27 mei. Dit is een opdracht voor jou!!!

befehl ist befehl!!!! Ik kijk nogmaals in het rood aangelopen gezicht van de voorzitter en zeg ,,MOOI VAN  NIET”!!!........ En daarom schrijf ik nu dit verslag.Harz5

Het Teutoburgerlandschap  is vooral groen, erg groen en blijft groen welke weg je ook neemt! Het is overal vrij rustig  Maar is dat zo?  Is dat geen schone schijn? We hebben gelezen dat  Duivelse demonen en Heksen zich  hier al eeuwen in duistere bossen en donkere kerkers hebben opgehouden! De Duitsers  die we hier zien, zijn meestal gehuld in saaie kleurloze kleding en hebben weinig fantasie , Zoeken ze daarom spanning en zijn ze daarom zo trots op hun bizarre verleden? In deze omgeving willen wij ook iets spannends gaan zien, maar waar te beginnen? Op de route van vandaag kunnen we Abdij "Marienmunster" bezoeken . Een van de weinige kloostercomplexen in Westfalen  dat nog vrijwel volledig intact is met een prachtig orgel.  We parkeren onze bolide en lopen behoedzaam naar de antieke deur. Krakend gaat deze open en we bewonderen het interieur. Zouden zich hier ook duistere kerkers bevinden? Ik loop naar buiten en bevind me onverwachts op het kerkhof. ik zie een vrouw geheel in het zwart gekleed, met een vork, wroetend in de grond. Ik spreek haar aan en voel plots een koude stroom langs me heen. Een verweerd gezicht en daar, een wrat op de neus!  ineens zie ik ook een bezem tegen de muur! Het zal toch niet ,,,,,? Ik vlieg de kerk weer in en ga met onze vrienden verder op onderzoek in de Abdij. Het enige wat we kunnen vinden is: "eine damonenfratze” door een metselaar aangebracht op de muur bij de ingang.

Zo zie je maar weer, met fantasie en verbeeldingskracht beleef je spannende zaken, ook in de Harz!!!!

Gerard Telgenkamp, Gerald Scheerder, trouw Roadsterlid vanaf het eerste uur.


De website maakt gebruik van Google Analytics cookies. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen.