groepsfoto

Ritverslag van Leo en Helga Vijst. 

Op donderdagmiddag 11 augustus arriveerden we na een natte en helaas niet open gereden tocht, in het IBIS hotel in Louvain-La-Neuve in België. Leuk elkaar weer in de bar en het restaurant te spreken.

Na een uitgebreid ontbijt vertrokken we vrijdag 12 augustus om 09.15 uur met 17,5 graden en een licht bewolkte lucht, maar gelukkig wel droog naar het noorden van Frankrijk, waar we tot maandagmorgen zouden verblijven. In Wallonië viel het verschil met Vlaanderen niet alleen op door de taal, maar ook door het beperkte aantal terrasjes, kroegjes, restaurantjes en verslonsde huizen. Maar helaas wel een overvloed aan verkeersdrempels. In het eerste dorpjes had Maria zich zelfs nog de moeite getroost een leuke slalom uit te zetten in Ottignie middels verkeerspilonnen. Zodra we een dorpje gepasseerd waren, reden we weer door een mooi stukje bos. Richting de Franse grens werden de huizen steeds mooier en ook beter onderhouden. Bij Morville kregen we te maken met steeds mooiere landschappen, ook al omdat de zon zich heerlijk liet zien met prachtige luchten, blauw met hier en daar een wolkje.
champ4

Bij Relais Le Montagne hebben we heerlijk in het zonnetje, met uitkijk op een fraai gelegen ruïne een kopje koffie gedronken. Het bleek weer een reünie techamp5 worden van allerlei mede-roadster rijders. Vanaf daar weer door mooie afwisselende landschappen door tot lunchtijd. Bij Signy Le Petit parkeerden we op een heel leuk pleintje met diverse terrasjes en restaurants, op zoek naar een leuke lunchplek. Helaas voor ons, augustus is vakantiemaand in Frankrijk en alle terrasjes waren dan ook gesloten, om 13.00 uur en bij heerlijk zonnig weer! Gelukkig was het plaatselijke frietkot wél open en na een ‘uitgebreide’ lunch (hun versie van een broodje kaas was een stokbroodje met een kaaskroket ertussen, overigens wel lekker) vervolgden we onze weg door alle mooie landschappen naar ons mooie hotel, gelegen aan een meer, in Chamouille. Het was een heerlijke dag, mede door het zonnetje en de prachtige route.

Het is al vele malen gezegd maar dan toch maar weer eens: De tocht was uitstekend georganiseerd, met een zeer uitgebreid routeboek vol met allerlei relevante informatie en voor de liefhebbers een te downloaden route. Zowel de GPS versie als het boek waren zeer gedetailleerd en leverden geen fouten op en elke dag weer hadden we prachtige routes. Alle lof, hulde en meer dus voor de uitzetters Maria en de narijders IJsbrand en Wil!

De website maakt gebruik van Google Analytics cookies. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen.