groepsfoto

Ritverslag van Karin en Peter Bos.

Frank27De wekker gaat al vroeg.............. Het is tijd om - met pijn in ons hart- afscheid te nemen van Hotel Le Parc in St. Hippolyte. Wat een geweldige keuze van Edy en Marjolein. We hebben een heerlijk verblijf gehad in dit fantastische hotel waar we genoten hebben van heerlijke diners, wijnen en wandelingen......... Ook denken we met veel plezier terug aan de mooie ritten en alle ooievaars die we in deze omgeving gezien hebben.

Vandaag staat de rit naar Portes du Soleil op het programma. We kunnen kiezen tussen een korte minder mooie rit en een lange rit binnendoor. Het is prachtig weer dus alle daken gaan open en we besluiten om via de lange route rijden. Dat blijkt al snel een goede keuze te zijn; het is een prachtige route die ons over wegen leidt die alleFrank24en voor tractoren geschikt lijken te zijn maar die een paar roadsters ook goed blijken te kunnen hebben. Als we middenin de weilanden terecht lijken te zijn gekomen, vragen we ons een paar keer af of het allemaal wel goed komt, maar dat blijkt gelukkig zo te zijn.

Frank25De eerste stop is in een plaatsje waar men kennelijk iets met fietsen heeft...... Behalve fietsen hebben ze hier ook een geweldige salon de thé, waar ze gelukkig ook goede koffie hebben.............. We vervolgen onze rit door een onwaarschijnlijk mooi landschap met geweldige vergezichten. Met grote regelmaat horen we de Zwitserse koeienbellen die zelfs op steile hellingen blijken te kunnen grazen.

We lunchen in Zwitserland in een mooi gelegen maar spuuglelijk met frutsels aangekleed restaurant. Aangezien we met zijn achten zijn, wordt eerst de inrichting van het halve restaurant verbouwd om ons aan één tafel te krijgen . Het eten valt zeker niet tegen en de rekening (voor Zwitserse begrippen althans) slechts een klein beetje.

Frank23Einde dag komen we aan bij Hotel l’Ensoleillé in de vallei des overvloeds (en dat bleek maar al te waar te zijn). Ook nu weer worden we verrast met een prima hotel met uitzicht op de bergen waar koeien grazen, zwembad etc. We krijgen er hele ruime kamers tot onze beschikking met een groot terras met zonligging en top uitzicht! We sluiten de dag af met een diner in het restaurant van dit hotel. Wat meteen op valt is de professionele bediening; wat een efficiency en wat een goed op elkaar ingespeeld team! En het eten is ook al weer zo lekker .......met iedere avond een kaasplank (waar heel moeilijk nee gezegd kan worden).....

De goede voornemens voor volgende week (minder calorieën, geen kaas, geen desserts, geen wijn) worden al gemaakt.......maar voorlopig blijven we nog even genieten!
De website maakt gebruik van Google Analytics cookies. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen.