groepsfoto

Ritverslag van John en Hanneke Molenberg.

Ritverslag  vanuit La Chapelle d`Abondance door John Molenberg

Uitgerust en goedgemutst vertrokken we weer dakloos met onze luxe Kever voor een tochtje “Route Lac Leman”, of zoals de Duitstaligen zeggen: “Genfer See”. Het meer is prachtig gelegen tussen de Jura en de Alpen en kan plaatselijk wel 300 meter diep zijn. Met het dikke ringbandrouteboek, aangevuld met losse bladen, voorzien van verschillende tips van Edy en Marjolein èn het BMW navigatiesysteem van Freek en Annemarieke, gingen we samen on tour. De tip, om na ca.8 km bij Fruitière de kaasmakerij annex winkel te bezoeken, hebben wij niet opgevolgd. Later hoorden we, dat de liefhebbers helaas een dichte winkel aantroffen.

Frank11Op weg van boven naar het Lac Du Leman werden we geconfronteerd door een wegomleiding. Hoewel we maar met twee auto’s waren, raakten we onze voorganger door de drukte kwijt. Wij konden op een gegeven moment niet direct keren en hebben zelf maar een weg gezocht naar het meer. Onderweg prachtige uitzichten over het Lac. Helaas was het wat nevelig, zodat de foto’s niet erg scherp werden. Na een rotonde reden we zo bij Évian (van het bekende bronwater) de boulevard op. Na een telefoontje van Annemarieke dachten we, dat ze vóór ons reden. Na diverse rotondes verder bleek dit echter niet zo te zijn. Dat heb je met zo’n snel Kevertje… Heerlijk geparkeerd Frank12aan de oever en even wachten. Inmiddels waren we Évian al uit en besloten na de hereniging om te keren voor de gebruikelijke koffie. Hoewel het vrij druk was, met name rondom de markt, vonden we snel een parkeergarage. Vergeefs gezocht naar een betaalautomaat….. Daarna hebben we heerlijk een stukje gewandeld langs de mooie oevers van het meer en uiteindelijk een terrasje met schaduw opgezocht. Inmiddels was de temperatuur al gestegen tot 29 Graden C.

Frank10Terug over de markt: “kijken, kijken en niet kopen” op weg naar de garage. Bij de ingang zagen we een grote afbeelding van een parkeermeter…… Oeps! Onze auto’s stonden er nog en geen bon! Bij het uitrijden ook geen slagboom. M.a.w. service van Ëvian of geluk? Heerlijk verder gereden, zoveel mogelijk langs het mooie meer, gingen we op weg naar de volgende tip, Yvoire. Onderweg waren we al diverse lunchrestaurants tegen gekomen, maar het Roadstergehalte was reeds zo groot, dat alle parkeerplaatsen bezet bleken te zijn. Derhalve maar doorrijden naar het historische Yvoire. Op de rustige parkeerplaats mèt slagboom, even buiten het stadje, was er ruimte genoeg. Troffen slechts 2 soortgenoten aan, zodat een leuk rustig eettentje vinden niet zo moeilijk was.  

Frank15Door de poort van Yvoire kom je gelijk in een heel andere wereld. Zoals gemeld in de beschrijving stamt Yvoire al uit de 14e eeuw. Vele winkels met prachtige spulletjes voor de liefhebbers. Fijn, dat we met onze Roadsters zo weinig bagageruimte hebben. Onder de wijnstruiken, een mooi schaduwrijk, strategisch gelegen terras gevonden. Heerlijk gegetenFrank14, waarbij een paar tafelgenoten zich waagden aan de Filet de Persche. Uit de frituur waren de kleine visjes het lekkerst! Aangezien wij vrij laat waren met de lunch, konden we vanuit onze positie nu ongezien een hele meute voortsjokkende Roadsterleden voorbij zien komen, die elders al heden geluncht. Tja, met de Roadster is het eenvoudiger met het warme weer.

De terugweg verliep zonder enige problemen, zodat we ongestoord konden genieten van de mooie omgeving en de uitzichten.

Terug bij het hotel nog lekker gezwommen, zodat we ’s avonds om half acht weer fris aan het diner konden aanschuiven. Gezegd moet worden, dat Edy en Marjolein een uitstekende keus hebben gemaakt met dit hotel, want het is een topprestatie voor zo’n groep elke avond een zeer mooi menu neer te zetten.

Vooral de kaaswagen was elke avond zeer populair.

Edy en Marjolein, alsmede overige ondersteunende bestuursleden die hebben gezorgd voor deze prachtige week, bedankt!  

De website maakt gebruik van Google Analytics cookies. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen.