groepsfoto

Ritverslag van Frits en Vera Muller. 

Frank20Deze dag werd feitelijk de route van 26 mei gereden, ingekort wegens het onberijdbaar zijn van een deel van die route. De dag begon vroeg toen we rond half zeven werden gewekt door het galmende geluid van tientallen koeienbellen gedragen door een kudde van zo’n vijftigtal koeien die waggelend voor het hotel langs liepen op weg naar een nieuwe weide. Dat de herder niet “horens dol” werd van dat belgeluid ….

Bij ons vertrek regende het nog licht, maar we konden al gauw de de kap openen en we hebben de rit verder “open” uitgereden. Ook deze rit bracht weer vele hoogtepunten zoals wij die in deze streek mochten verwachten: schier eindeloze reeksen haarspeldbochten, zoals op de Col du Corbier, waar vele appartementen op wintergasten stonden te wachten, Frank21en op weg naar Avoriaz op ca. 2000 m hoogte, waar adembenemende vergezichten onze beloning waren voor veel klimwerk. Op zulke hoogtes goede foto’s maken van “daar beneden”is moeilijk en vereist waarschijnlijk een heel goede camera, onze foto’s waren geen succes.Maar gelukkig waren er andere die wel foto'ds hebben gemaakt.

Frank22Net onder de Avoriaz stopten wij bij de enige in de wijde omgeving nog geopende souvenier winkel, die koeien-, schapen- en geitenvellen in de aanbieding had. Op de hoogst gelegen delen van de rit naar Avoriaz was de weg weliswaar vrij van sneeuw, maar er lagen noch dikke pakken langs de weg en op de hellingen, wat ook prachtig foto materiaal opleverde. Wij zijn uitgestapt bij het werkelijk lieflijke Lac Montriond, maar wij hebben de ongetwijfeld formidabele Gorges du Pont du Diable niet bezocht. Wij hadden iets dergelijks al vaker gezien, o.a. in Slovenie vorig jaar, en elders.

In plaats daarvan hebben wij de tijd genomen voor een heerlijke lunch in een van de weinige beschikbare restaurants op de route, La Petite Auberge op de Route de Thonon. Voor wat betreft de culinaire geneugten was deze hele week een feest: in beide hotels, maar ook langs de weg waren de geserveerde schotels steeds mooi opgemaakt en van uitstekende kwaliteit. De totale route deze dag was niet al te lang, maar naar onze mening en als afsluiting van de week wel een van de mooiste ritten van deze Roadsterclub week in de Elzas en Portes due Soleil.

Complimenten en dank aan allen die eraan hebben meegewerkt deze week te organiseren.

De website maakt gebruik van Google Analytics cookies. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen.