groepsfoto

Ritverslag van Edy en Marjolein Kars.

Pasen1VertrokkePasen3n iets over 10 uur vanuit het Van der Valk hotel in Sneek, het regende een heel klein beetje, maar het werd al snel droog. Er stond wel een erg harde wind (code geel was afgegeven) dus open rijden was geen optie helaas. We hadden een mooie tocht door pittoreske dorpjes als Offingwier met mooie herenboerderijen, Sibrandabuoren, Poppewier en Wiuwert met het beroemde kerkje waar mummies liggen. De kerk was dicht op deze 2e paasdag jammer genoeg.

Pasen2Pasen4Verder via Mantgum, Baard en Rewert (een gehucht met 2 boerderijen) naar Dronryp waar we hoopten een kopje koffie te drinken, maar daar bleek alles dicht. Onderweg schitterende wolkenpartijen gezien en mooie onstuimige luchten!

Ook kwamen we langs Landgoed Dekemastate, wat niet zo goed te zien was door de hoge muur die er om heen staat, maar de oprijt aan de zijkant was imposant.De rit eindigde in Leeuwarden, bij het Paleis “Het Stahouderlijk Hof” Waar iedereen z’n auto om de Oranjeboom had geparkeerd. De lunch bij SEMS was heerlijk. We kregen een lekkere mango smoothie, broodjes met kaas en zalm, en een Broodje Shoarma maar dan anders!

 

De website maakt gebruik van Google Analytics cookies. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen.