Georganiseerd door Inge en Jean Wiertz.

 

Brabant1Jean Wiertz en Inge Mous hebben voor ons op zondag 30 juni a.s. de rit "Het leven is goed in het Brabantse land" uitgezet. Ze nemen ons mee mee op een reis door de prachtige regio van ‘s-Hertogenbosch naar Dordrecht en laten ons inspireren door alles wat deze mooie provincie te bieden heeft: interessante steden, leuke dorpjes, prachtige natuurgebieden en niet te vergeten de bourgondische inslag van de Brabanders. Al deze zaken hebben een grote aantrekkingskracht op zowel binnen- als buitenlandse toeristen en we gaan het allemaal meemaken.

Jullie worden verwacht tussen 10.00 - 10.30 uur bij het  “Van der Valk Hotel 's-Hertogenbosch-Vught”, Bosscheweg 2, 5261 AA Vught voor een kopje koffie of thee met wat lekkers.

Als eerste rijden we  een klein rondje door ‘s-Hertogenbosch. We rijden langs de Sint-Janskathedraal, die bekend staat als de mooiste kerk van Nederland. Via een mooie route rijden we verder naar Heusden met haar pittoreske straatjes, eeuwenoude panden, vele ateliers en galerieën en unieke winkeltjes. Na Heusden vervolgen we onze weg over schilderachtige Brabantse plattelandswegen. Ook krijgen we nog een blik op de Grote kerk in Dordrecht te zien.

Onze tocht eindigt net even buiten Brabant, over de Moerdijkbrug in Zuid-Holland. Een deel van onze route loopt door de Biesbosch, daarom eindigen we bij het Biesboschcentrum “Brasserie Biezz”, Baanhoekweg 53, 3313 LP Dordrecht. waar we voor eigen rekening nog even gezellig een drankje kunnen drinken en wat kunnen napraten. Biezz blijft voor ons tot 18.00 uur open, maar daarna is het schluss. Met mooi weer kun je er heerlijk buiten zitten en het informatiecentrum is gratis te bezoeken.