Georganiseerd door Marjolein Kars en Annemarieke Kroneman.

 

ALV1Op 10 maart a.s. vindt de Algemene Leden Vergadering met aansluitend een rit weer plaats. Voor de vergadering hebben we weer een leuke locatie gevonden en wel in Woudenberg bij  “Hotel Restaurant Schimmel 1885”, Stationsweg Oost 243.

"Schimmel 1885" is een begrip in Woudenberg en de wijde omgeving. Wat ooit is begonnen als een stationsrestaurant vanwaar de postkoets vertrok is het nu een comfortabel hotel en een geweldige brasserie geworden. Via de doorgaande weg (N224) Woudenberg - Veenendaal is “Schimmel 1885” per auto uitstekend bereikbaar. Daarnaast biedt het parkeerterrein, plaats aan maar liefst 300 auto’s. Dus…. de Roadsters kunnen veilig geparkeerd worden. Jullie worden ontvangen tussen 10.30 en 11.00 uur voor de gebruikelijk koffie of thee met gebak. Daarna vindt de vergadering plaats en aansluitend aan de vergadering de lunch. Als afsluiting rijden we een korte rit van ongeveer 85 km.

Programma
10.30 – 11.00 Ontvangst
11.30 - 12.45 Vergadering
12.45 - 14.00 Lunch

ALV3De rit gaat over de “Utrechtse Heuvelrug” met haar prachtige natuur en landgoederen naar onze eindbestemming  “Restaurant het Vuur” in Baarn waar we nog even kunnen genieten van een drankje.
We komen door Leersum langs “Parc Broekhuizen”. Oorspronkelijk een ridderhofstad nu een fraai landgoed. We passeren Cothen dat aan de Kromme Rijn ligt en rijden verder over leuke kleine ALV5landelijke weggetjes met fraaie uitzichten. Op weg naar Zeist rijden we door de plaatsjes Dwarsdijk, ’t Goiy, Vechten en Bunnik. In Zeist maken we rondje om het “Slot Zeist” Ooit het lustoord van Willem Adriaan, graaf van Nassau-Odijk en kleinzoon van prins Maurits.

We vervolgen onze weg door het centrum van Zeist, via de Slotlaan, richting Huis ter Heide, Den Dolder en Lage Vuursche waar zich “Kasteel Drakensteyn” bevindt het huidige woonverblijf van Prinses Beatrix. Op de openbare begraafplaats naast het hek van het paleis ligt Prins Friso begraven.
We passeren ons eindbestemming,  we zijn nu echter zo dicht in de buurt van “Paleis Soestdijk”, dat voor we bij onze eindbestemming stoppen, toch nog even langs het Paleis willen rijden. In 1937 betrokken Prinses Juliana en Prins Bernhard het paleis. Hun kinderen Beatrix, Irene en Christina, met uitzondering van Margriet, werden op Soestdijk geboren.