Georganiseerd door Bert en Lisette Bakker en Maria Jans.

Wederom hebben wij, Bert en Lisette Bakker en Maria Jans, het genoegen om een rit te organiseren. We gaan de omgeving verkennen langs de mooiste rivier in het Oosten van Nederland “De IJssel”. Let wel: hij wordt ook wel De Gelderse IJssel genoemd, niet te verwarren met de Hollandse IJssel. De lengte van de IJssel is 127 km, het is de langste rivier die uitsluitend over Nederlands grondgebied stroomt.

IJssel1Hoe lang onze tocht zal zijn, gaan we nog bekijken. De loop van de rivier volgt de vallei tussen de Veluwe in het westen en de Sallandse Heuvelrug in het oosten. Van Deventer tot voorbij Hattem vormt de rivier de grens tussen Gelderland en Overijssel, maar doordat gedeelten van dat traject geheel op Overijssels grondgebied liggen (bij Deventer, Olst en Wijhe), is er wat Overijssels grondgebied aan de linkeroever. De voornaamste steden aan de IJssel zijn Zutphen, Deventer, Zwolle en Kampen. Andere historische plaatsen aan de IJssel zijn Doesburg, Bronkhorst en Hattem. Dus heel veel moois om onderweg te zien!

We starten in de regio Apeldoorn.  De ontvangst is tussen 10.00 – 10.30 uur met koffie/thee en gebak. Na de koffie gaan we van daaruit richting de IJssel en zullen heen en weer langs de mooiste plekjes aan de IJssel rijden. Ook zullen we een aantal pontjes in de route vinden, hier kunnen jullie vast rekening mee houden. Kortom deze rit kent zeer veel afwisselend landschap. Onderweg is voldoende mogelijkheid om te lunchen. We eindigen de rit bij het "Mercure Hotel Zwolle" aan de Hertsenbergweg 1 in Zwolle voor een drankje en om wat na te praten.