Georganiseerd door Edy en Marjolein Kars.

Het Paasweekend 2024, is uitgezet door Edy en Marjolein Kars. We gaan naar de Belgische en Luxemburgse Ardennen naar "Sport Hotel Leweck" waar we op vrijdagmiddag 29 maart verwacht worden en waar we drie nachten zullen verblijven. 

Zaterdag, 30 maart rijden we een route die via Vianden en het Park Naturel d'Our omhoog slingert naar Clervaux. Clervaux is zeker een bezoek waard, er is veel horeca en de wandeling naar het kasteel is niet zo lang en erg leuk. Na Clervaux volgen we de rivier de Clervelklierf richting Wilz en het Lac de la Haute-Sure en van daaruit gaat er een slingerende weg terug naar het hotel.

Zondag, 31 maart de 7 Kastelen route.  We rijden we naar Diekirch, langs kasteel d'Erpeldange. Dan via Cruchten, naar (o.a.) Mersch en Useldange. Daarna gaan we weer in Noordelijke richting en komen langs Ettelbruck en het schitterende Kasteel Bouscheid (vlakbij het hotel).

Maandag, 1 april de laatste route gaat vanuit het hotel naar Durbuy in de Belgische Ardennen. Het staat bekend als kleinste stadje ter wereld. Durbuy is een erg leuke stad, en zou volgens het Oud Keltisch "woning nabij de vesting" betekenen (duro-bodion). Er zijn heel veel historische huizen in de geplaveide straatjes en er zijn heel veel leuke winkels en een paar erg goede restaurants.

De routes zijn uitgezet over kleinere wegen. We komen door allerlei leuke dorpen en er is dus genoeg te zien onderweg.

 Ardennen3  Ardennen2  Ardennen3