Georganiseerd door Edy en Marjolein Kars.

Corsica1De buitenlandse rit 2024 gaat naar het mooie Corsica, dat zijn bijnaam "ile de Beauté" ten volle verdient. Het landschap is indrukwekkend, ruige bergtoppen, kloven, bossen, verstilde dorpjes en soms oogverblindende stranden. En dit alles ook nog eens onder een Mediterraan zonnetje ☀️

Op de heenreis nemen we op vrijdag 31 mei de nachtboot van Corsica Ferries vanuit Toulon naar Ajaccio.

Vanaf zaterdag 1 juni verblijven we 4 nachten in  Hotel "Bartaccia" in Propriano. Na aankomst in Ajaccio rijden we via een mooie route, die onder andere Corsica2via de col St Eustace loopt, naar ons eerste hotel in Propriano. Omdat we al vroeg op pad gaan hebben we de middag ter vrije besteding. We kunnen vanaf 16.00 uur inchecken in het hotel. Het is dus verstandig om in Propriano of onderweg te lunchen.

Zondag 2 juni hebben we een rit naar o.a. het op het zuidelijkste puntje van Corsica gelegen stadje Bonifacio en gaan we via Ponte Vecchio over een schitterende route terug naar het hotel. Maandag 3 juni rijden we heen langs de kust naar Ajaccio en het daar achter gelegen schiereiland. Er is ruim tijd om de geboortestad van Napoleon te bezoeken. Terug naar het hotel gaan we door het binnenland.

Dinsdag 4 juni is de vrije dag.Corsica3

Woensdag 5 juni toeren we over de rug van Corsica, via mooie veelal kronkelende wegen naar het noorden van het eiland naar ons tweede hotel waar we we 3 nachten in Hotel La Lagune in Lucciana verblijven.

Doderdag  6 juni doen we een rondje Cap Corse. Aan beide zijden van de Cap heb je prachtige en zeer gevarieerde uitzichten op zee. Een bezoek aan het plaatsje Centuri is een must (de route leidt je door het plaatsje)

Vrijdag 7 juni steken we het eiland dwars over. En rijden door de graanschuur van Corsica. We passeren een aantal pittoreske plaatsjes waaronder het aan de rotsen gekleefde dorpje Speloncato en gaan daarna langs de kust terug naar het hotel.

Zaterdag 8 juni eindigt de reis. We hebben voor deze dag misschien wel de meest spectaculaire route uitgezet. Deze gaat via de D 84, die door de gorge Spelunca en over diverse cols loopt en uit komt op de route de Calanques en eindigt in Piana. Van hier uit is het nog anderhalf uur rijden naar Ajaccio waar de nachtboot naar Toulon vertrekt. Wij hebben alle wegen gereden, en deze zijn soms smal maar er zijn altijd voldoende uitwijkmogelijkheden, vergelijkbaar met de weggetjes die we hier in Nederland soms over dijken rijden.