De buitenlandse rit voor dit jaar speelt zich af in het Noord-Italiaanse merengebied. De aankomst is op donderdag 14 september en het vertrek op vrijdag 22 september. We hebben daar goede hotels gevonden nabij het Lago di Como en het Lago Maggiore. In het plaatsje Erba verblijven we in een kasteel met een modern tintje het "Relais Castello di 

Italie3Casiglio", waar wij 4 nachten zullen verblijven. Vanuit hier rijden wij drie routes door dit prachtige gebied waar de plaatsen Como, Lecco en Bellagio jullie wellicht bekend in de oren zullen klinken. Vervolgens  rijden wij naar de plaats Baveno aan het Lago Maggiore, waar wij kamers hebben gereserveerd in het "Grand Hotel Dino". Ook dit is een zeer fraai hotel waar wij 4 nachten verblijven en waar ook de inmiddels traditionele “rustdag”  zal plaatsvinden. Hier zullen wij nog  twee routes rijden, waarna de reis naar huis zal worden ondernomen.

Italie5De routes voor deze week waren al uitgezet maar dienen op sommige punten te worden aangepast vanwege de locatie van de hotels. In ieder geval zal het principe “voor elk wat wils” worden gehanteerd. Dat wil zeggen dat er aandacht zal worden besteed aan degenen die rustig willen “cruisen” en op zijn tijd een stadje willen bezoeken of een terrasje willen pakken. Maar ook de “kilometervreters” zullen worden bediend: voor hen zullen enkele Zwitserse passen, zoals de Splügen, San Bernardino, Lukmanier, Gotthardt en Nufenen in enkele routes worden opgenomen.

Voor de rustdag in Baveno is er een speciale mogelijkheid om een ticket te kopen voor de “Lago Maggiore Express”: een gecombineerde trein- en bootreis over het Lago Maggiore, waarbij we zowel door Italië als Zwitserland komen. Een gedeelte van de treinreis word gereden over smalspoor met de spectaculaire Centovalli, waarbij adembenemende uitzichten te zien zullen zijn. Vanuit Domodossola gaat het met de reguliere trein dan weer terug naar ons hotel in Baveno.

 Twitter   Facebook   Instagram