Betuwe en Waal rit, georganiseerd Hennie en Hetty Slaats.

Deze wordt gereden op zondag 7 mei a.s. We starten bij het Van Der Valk hotel "Tiel", Laan van Westroijen 10, 4003 AZ in Tiel waar tussen 10.00 - 10.30 uur de koffie of thee  met wat lekkers voor ons klaarstaat.

betuwe1Via de dorpjes Kerk- en Kapel Avezaath rijden we naar de Waal. Deze volgen we tot Waardenburg waarna we afbuigen naar de rivier de Linge. De Linge is een 108 km lange, deels kunstmatige, rivier die in de Betuwe van Doornenburg tot Gorinchem stroomt. Op weg naar Beesd komen we vlakbij Kasteel "Heukelum". Betuwe2Vanwege restauratiewerkzaamheden aan het interieur is er geen bezoek mogelijk. We volgen de Linge richting de "Heerlijkheid Mariënwaerdt", een eeuwenoud familielandgoed. Dit is al sinds 1734 in handen van dezelfde familie en is een leuke gelegenheid om te lunchen. Het gezellige restaurant is samen met de landgoedwinkel gevestigd in een boerderij aan de rand van het landgoed. De koks van pannenjoekenhuis "De Stapelbakker" trakteren uw smaakpapillen graag op verrukkelijke pannenkoeken, bereid met biologische ingrediënten. Daarnaast heeft "De Stapelbakker" een uitgebreide kaart met salades, warme gerechten, soepen, broodjes en andere lekkernijen.

We vervolgen onze weg richting Geldermalsen waar we afbuigen naar de Lek. Via Beusichem en Zoelmond rijden we naar het mooie plaatsje Buren. Een leuke plaats om even te stoppen en om doorheen te wandelen. Buren mag zich "Oranjestad" noemen, vanwege de band met de koninklijke familie. Willem van Oranje trouwde namelijk in 1551 met Anna van Buren. Koningin Maxima en Koning Willem-Alexander zijn hierdoor gravin en graaf van Buren. 

Vanuit Buren rijden we weer naar het beginpunt van onze rit wat tevens ons eindpunt is. Hier kunnen we nog even nagenieten van de mooie rit en van een heerlijk drankje.

Gezien het jaargetijde zullen we diverse fruitbomen in volle bloesem kunnen bewonderen.

 Twitter   Facebook   Instagram