Georganiseerd door Bert en Lisette Bakker.

Met veel plezier hebbenMaas1 wij opnieuw een rit georganiseerd. Dit keer vindt de rit plaats in ons mooie rivierenlandschap. We starten in het centraal gelegen Rhenen bij Restaurant & Lounge bar "De 3 Zussen", Cuneraweg 402.

maas2Vanuit de startlocatie rijden we naar Rhenen aan de Neder-Rijn We gaan over de Grebbeberg en komen aan in natuurgebied de Blaauwe kamer. Hier nemen we ons eerste pontje. Aan de overkant zijn we in de Neder-Betuwe, steken de Betuwe spoorlijn en de A15 over waarna we aankomen op een prachtige weg over de Waaldijk.

Via hMaas3et plaatsje Echteld gaan we via de Prins Willem Alexander brug over de Waal en komen we aan in het land van Maas en Waal. Hier rijden we naar het zuiden richting het Oijenseveer. Als we aan de overkant zijn gekomen zijn we in Brabant beland en rijden we door het plaatsje Oijen. Over de Oijense bovendijk rijden we langs het kasteel van Oijen. Kortom deze rit kent zeer veel afwisselend landschap. Onderweg is voldoende mogelijkheid om te lunchen.

In deze rit zitten 4 pontje. Houd dus rekening met voldoende contant geld voor de overtocht. Ieder pontje kost ongeveer €2,30.

We eindigen de rit weer op dezelfde locatie als we zijn begonnen bij "de 3 Zussen"