Georganiseerd door Edy en Marjolein Kars.

Rotterdam1Zoals de naam van de rit al aangeeft, rijden we vandaag door en in de omgeving van Rotterdam.  We starten in het bij restaurant "Meerenbos", Lange Vaart 18 in Bleiswijk waar jullie voor koffie en een lekkernij verwacht worden tussen 9.30 - 10.00 uur zodat we uiterlijk 10.30u op pad kunnen. 

Rotterdam4Vanuit "'Meerenbos" rijden we langs de Rotte richting Hillegersberg, dan naar Kralingen en vervolgens richting de Esch, waar we de dijk op gaan om langs de IJssel te rijden. Via Moordrecht en Gouda gaan we naar Schoonhoven, waar we de Lek oversteken via het  ( € 3,15) om via Streefkerk en Nieuw Lekkerland naar Kinderdijk  -langs de molens- te rijden. Als er tijd is, is een kijkje bij de molens de moeite waard. Bij de hoofdingang zijn aardig wat parkeerplaatsen, maar er zijn ook nog 2 parkeerplaatsen verderop.

Daarna gaan we via de Alblasserwaard naar Rotterdam, waar we de stad bij Rotterdam3IJsselmonde binnen komen. We rijden langs het Feyenoord-stadion richting centrum en gaan over de Zwaan, via de Coolsingel langs het nieuwe Centraal Station richting de Maas, maar eerst nog even een rondje langs het nieuwe Depot van Rotterdam7Boymans. Vervolgens rijden we via de Veerhaven en Parkkade langs de Euromast. We gaan dan door het Lloydkwartier naar Delfshaven, en dan langs de Delfshavense Schie richting Overschie (hier passeren we de beroemde Van Nelle fabriek). Na Overschie rijden we verder langs de Delftse Schie en gaan dan onder de rijksweg door naar Rotterdam Airport, waar de rit eindigt bij Restaurant "SPAZIO". Dit restaurant ligt aan de landingsbaan van Rotterdam Airport (Zestienhoven). Hier staat voor jullie een drankje en een borrelhapje klaar.