Georganiseerd door Wil en IJsbrand Barendregt en Koos en Marianne van den Heuvel. 

We starten 24 juli 2022 bij Hotel-Restaurant Fletcher in Heiloo, waar jullie voor koffie/thee en een lekkernij worden verwacht tussen 10.00 en 10.30 uur.

Noordholland1Noord-Holland is dankzij de grote variëteit aan landschappen, dorpen en bijbehorende cultuurhistorie een aantrekkelijk gebied om te wonen, werken en recreëren. Er zijn wadden, duinen, polders, heidevelden, veenweiden en droogmakerijen.

Noordholland3Vandaag gaan wij van links naar rechts met een deel van de provincie Noord-Holland kennismaken. Na de koffie/thee rijden wij richting Bergen en van daaruit rijden wij via smalle wegen door de Harger- en Pettemerpolder. En zetten koers via verschillende kleine dorpjes/plaatsjes zoals Warmenhuizen, Sint Maarten, Schagen en Kolhorn, dat een voormalig vissersdorp is dat vroeger een havenplaats aan de Zuiderzee was. We vervolgen onze route via de Beemster richting het IJsselmeer om tenslotte via Edam (natuurlijk bekend om zijn Edammer kaas) onze eindbestemming te bereiken.

We zullen de rit eindigen bij het “Van der Valk Hotel Volendam” in Katwoude , waar we nog even gezellig kunnen napraten en een drankje kunnen nuttigen.