Gerorganiseerd door Hans en Olly Krijtenberg.

Bollenstreek2Hans en Olly hebben voor ons de rit  "Bollen in de Noord-Oostpolder" uitgezet op zondag  8 mei a.s. Jullie worden verwacht tussen 10.00 en 10.30 uur bij  het "Hajé" restaurant, dat ligt  in het  "Natuurpark Lelystad",  aan de Vlotgrasweg 11 in Lelystad voor de koffie/thee met gebak.

Bollen4Voor de liefhebbers is het dus mogelijk om ruim vóór het  tijdstip van verzamelen en de koffie met gebak  al een moole wandeling (ongeveer 3.5 km)  door dit unieke park te maken. Bij het verlaten van de parkeerplaats loop je richting het restaurant. Voor het restaurant neem je het pad rechtsaf en loop je rond het meer. Je komt dan vanzelf weer bij het restaurant uit.  In dit park is de basis gelegd voor de “wederopstanding” van de Ooievaar in Nederland. Ook is van hieruit de herintrede van de Otter in Nederland gestart.

bollen5De tocht begint met een “aanrij route” door Oostelijk Flevoland naar de Noord Oostpolder. Hierbij zien en rijden wij over de prachtige "Ketelbrug". Urk is de eerste plaats die wij aandoen met een kort uitstapje langs de haven. Op vele plaatsen gaat onze tocht parallel aan de
Tulpenroute.Bollen1
Er is langs de route niet veel Horeca, maar het is mogelijk om als het meest noordelijke punt bereikt wordt de tocht te onderbreken door een zijsprong naar Lemmer te maken en daana gelaafd en gevoed terug op het zelfde punt de rit te vervolgen.

Wij komen langs en door plaatjes als Tollebeek, Emmeloord, Espel, Creil, Rutten, Luttelgeest, Marknesse en Ens. Marknesse heeft een plein met meerdere horeca gelegenheden en ook in Ens kan men “Snacken” Over de Ramspolbrug,  van waaraf wij ook de Ramspol stormvloedkering zien liggen en de Eilandbrug over de IJssel gaan wij via Kampen, Roggebotsluis en Ketelhaven langs Swifterbant weer terug naar ons startpunt voor napraat, borrel en bitterballen.