Paasweekend Groningen georganiseerd door Arjan Zonneveld.

Arjan  heeft voor ons het Paasweekend van 15 t/m 18 april 2022 uitgezet. We verblijven 3 nachten in het “Van Der Valk” Hotel in Groningen-Hoogkerk, Borchsingel 53, 9766 PP Eelderwolde.Op vrijdag 15 april kunt u vanaf 15.00 uur inchecken. Om 19.00 uur verwachten wij u voor een lekker glas bubbels en kunt u voor het diner, dat om 19.30 uur aanvangt, nog even bij praten. Bent u in de gelegenheid om al vroeg op pad te gaan bezoek dan de stad Groningen.

                                 Paas1  Paas2  Paas3                       
De drie ritten die we in het weekend rijden laten grote verschillen zien tussen de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. Friesland en Groningen hebben veel vergezichten. Drenthe brengt meer bossen en in Friesland heb je weer veel meren. Groningen heeft daarentegen weer meer industrie. Al deze facetten komen het weekend aan bod.

Zaterdag 16 april  is onze eerste rit. We bezoeken de provincie Friesland. Earnewald,.een gezellig en verrassend veelzijdig watersportdorp is centraal gelegen in Nationaal Park "De Alde Feanen". Hier is het heerlijk vertoeven op een van de gezellige terrassen aan het water of in de gezellige dorpskern. Dit kan je natuurlijk overslaan en uitstellen tot we in Dokkum, de stad van Bonifatius, zijn aangekomen. Ook hier weer de gezelligste restaurantjes en terrasjes. Na Dokkum rijden via Anjum naar Lauwersoog. Hier kun je een lekker visje eten of genieten van de watersport op het Lauwersmeer. Op weg terug naar het hotel komen we door mooie natuurgebieden, langs verschillende musea, het gemaal “De Waterwolf”, een van de grootste gemalen van Nederland en het wierdedorp Niehove. Een wierde of terp is een kunstmatige heuvel, opgeworpen om bij hoogwater een droge plek te hebben. Het gehele dorp is beschermd dorpsgezicht

                                                            Paas4  Paas5

Zondag 17 april  rijden we door de provincie Groningen. We rijden langs het vliegveld en gaan via de diverse Larens, Noordlaren, Middenlaren en Zuidlaren richting het bouwproject Blauwestad. Dit projekt staat bekend als mislukt. Blauwestad gold lang als planologische misser, maar lijkt eindelijk op koers. Met wat kunstgrepen, dat wel. Een kijkje nemen is de moeite waard. Verder naar het noorden komen we via Delfzijl in de Eemshaven. Indrukwekkend is de industrie in de weilanden. In Warffum is nog een leuk openluchtmuseum, “Het Hoogeland” waar je honderd jaar terug in de tijd gaat. Ook kun je bij de zeehonden in Pieterburen op bezoek. Voor we weer aankomen in het hotel komen komen we nog langs museum “Wierdenland”” in Ezinge en langs het “Kloostermuseum” in Aduard.

                                  Paas6  Paas8  Paas7                                             

Maandag 18 april  is alweer onze laatste rit. Deze gaat hoofdzakelijk door Drenthe met een klein uitstapje naar de Groningen. We gaan eerst naar het gevangenisdorp “Veenhuizen”. We komen vanuit het noorden het dorp in. Bezoek de gevangenis of bierbrouwerij Maallust. Langs wat hunebedden rijden we naar het oosten. In Stadskanaal komen we langs het spoorwegmuseum en in Nieuw Buinen kun je naar het keramisch museum bezoeken. In Vesting Bourtange kun je heerlijk lunchen op het plein. De laatste attractie op deze route is het Veenpark. Hierna rijden we naar ons eindpunt  Van der Valk "Hotel  Emmen", gelegen aan de Verlengde Herendijk 50 in Nieuw-Amsterdam.