Paul  Bouten en Arjan Zonnevel hebben voor ons een rit uitgezet op zondag 15 augustus door Oost Twente. Wij verwachten jullie voor de koffie/thee en gebak tussen 10.00 -10.30 uur bij het hotel  "van der Valk Hengelo", Bornestraat 400.

Twente1Rond de klok van elf uur rijden we richting Borne, een leuk dorp met een centrum vol met horeca, onder andere aan de Grotestraat restaurant Dorset met een uitstekende keuken. Helaas gesloten op deze zondag! 

Via landweggetjes komen we in Zenderen, wat echt een dorp is, je bent eruit voordat je het weet. Daarna kunnen we genieten van een wisselend landschap van vergezichten en stukjes bos. Na ongeveer 35 kilometer van het startpunt komen we in Ootmarsum terecht, dat de moeite wTwente2aard is voor bijvoorbeeld een koffiestop. Helaas mogen we op zondag niet door het centrum rijden. Maar als  de bolide aan de buitenkant van het centrum geparkeerd wordt (er worden genoeg parkeerplaatsen aangeven) is het maar een paar honderd meter lopen naar het centrum, waar genoeg horeca en terrassen zijn om koffie of wat anders te nuttigen. Een wandeling door het centrum is de moeite waard.

Na weer wat landschappelijke uitzichten, een leuke horecagelegenheid bij een kleine waterval en het landgoed Singraven met een prachtig gebouw aan de rechterkant van de weg, komen we in Denekamp met een leuk centrum. Hier kan prima de lunch worden gebruikt. Wees gerust: in de Lutte en in Bad Bentheim, Duitsland, waar we ook komen, zijn nog voldoende mogelijkheden om dehonger c.q. trek en dorst te stillen. Na een aantal typische roadster weggetjes komen we in dTwente3e Lutte terecht. Zoals gezegd hier zijn voldoende restaurants aanwezig en ook het dorp is de moeite van een stop waard.

Na de Lutte rijden we langzamerhand richting Duitsland, waar we goedkoop kunnen tanken! Uiteindelijk komen we in Bad Bentheim met in het centrum een kasteel, dat de moeite van een bezichtiging waard is. Ook hier zijn voldoende gelegenheden om te lunchen of iets te drinken.Na een stuk op 100 km (Duitsland) en 80 km (Nederland) wegen komen we via de Haarmühle, een watermolen in het Duitse plaatsje Altstätte, waar een lekker biertje of wat anders genuttigd kan worden. Bij hotel  "Van der Valk Enschede" eindigt onze rit en is de snelweg vlakbij om huiswaarts te kunnen rijden of nog te stoppen en onder het genot van een drankje nog even na te praten.