Omloop van de Kempen georganiseerd door Jac en Marian Zwart.

 

Kempen1Omdat de laatste clubrit van het seizoen tevens te boek staat als “technische dag”, beginnen we vandaag in het DAF-museum in Eindhoven, waar we tussen 10.00 en 10.30 uur arriveren en tot 11.00 uur samenzijn met uiteraard koffie en gebak in het “Daffetaria”. In de bestuurskamer zullen ook de routeboeken aan u worden uitgereikt. Daarna is er tot 12.00 uur ruimte voor een bezoekje aan het museum waar een imposante collectie voertuigen staat opgesteld.

Kempen2Hierna verlaten we Eindhoven en rijden zo snel mogelijk naar de afslag Valkenswaard aan de A2, alwaar de eigenlijke toeristische Omloop van de Kempen begint, een rit van ca. 130 kilometer door het Brabantse land, waar we zoveel mogelijk over kleinere wegen rijden en ook traditionele klinkerwegen niet worden gemeden. Het eerste gedeelte van de rit ligt zuidelijk van de A67 (de snelweg van Eindhoven naar Antwerpen) en rijden we langs de Achelse Kluis Kempen3(een voormalig klooster op de Nederland-Belgische grens), maar al snel draait de route naar het noorden richting Eersel, het eerste dorp dat behoort tot de “Acht Selligheden”, een zevental dorpen waarvan de naam nog steeds op -sel eindigt (het achtste dorp is Wintelre, maar dat wordt in de volksmond ook vaak als Wintersel aangeduid). Langs de route zijn er meerdere gedenktekens te vinden die verwijzen naar de historie van dit gebied, zoals het beeldje van “De Contente Mens” op de Markt in Eersel. Overigens vind u hier ook diverse horecagelegenheden voor een hapje of een drankje. In de buurt van het dorp Reusel komen we nog langs “De Stenen der Zaligheden”. Meer informatie over de Acht Zaligheden vind u in het routeboek.

Uiteindelijk eindigt de route weer langs de A2 bij Leende en is er gelegenheid voor een afsluitend drankje in Fletcher hotel Jagershorst, waar we ook nog wat kunnen napraten over een dag met hopelijk mooi weer, alvorens iedereen weer huiswaarts keert.