Liemers1

Frank en Ans Sesink hebben een rit voor ons uitgezet. Eindelijk kunnen we weer op pad met onze Roadsters. De rit van zondag 20 juni a.s. start bij Restaurant “De Deel” aan de Heuvenseweg 6 te Rheden waar u tussen 10.00 en 11.00 uur wordt verwacht voor een kopje koffie of thee met gebak.

Van hieruit rijden naar het hoogste punt van Liemers5de Posbank. Vanaf hier vervolgen wij de weg naar De Steeg en komen langs Kasteel Middachten. De route brengt ons vervolgens naar Doesburg met haar leuke oude centrum zeker de moeite waard  om even door te lopen en een terrasje te pakken. Iets verderop bereiken we de op 28 september geopende nieuwe vistrap bij de stuw in Doesburg. Deze vistrap is bijzonder vanwege het grote hoogteverschil dat oploopt tot vijf meter, in combinatie met een grote variatie in waterstanden in de Gelderse IJssel. De stuw verbindt de Oude IJssel met de Gelderse IJssel.

We rijden verder door het mooie landschap met oude knotwilgen en leuke slootjes en komen dan aan in Lathum waar als we bij punt 40 twintig meter rechtsaf gaan een ijsje kunnen kopen of wat kunnen drinken met uitzicht over RhederlaagLiemers1. Via Duiven en Westervoort ( tussen punt 47 en 49 kun je rechts de Pleyroute zien liggen) slingeren we over smalle dijkweggetjes en komen aan bij Looveer. Hier nemen wij de pont over de Nederrijn en rijden we langs Huissen over de Stadsdam/Angerensedijk waar we mooi uitzicht hebben over de landerijen. We komen aan in Angeren en daarna in Bemmel. Als we net over de rotonde het centrum inrijden krijgen we aan de linkerkant een mooi terras waar we wat kunnen eten of drinken. Verderop in Bemmel komen we langs “Kasteel DeLiemers4 Kinkelenburg”, dit kasteel heeft sinds 1971 de status als rijksmonument. We rijden Halderen door en verder over de dijk langs de Waal. Het is hier oppassen geblazen. Wilde paarden, bevers, grote ganzen en Galloway runderen. Ze grazen hier langs de Waal. Verderop over de dijk bereiken we Gendt. Na Gendt komen we bij het Pannerdensch Kanaal waar we de pont nemen.

Via prachtige dijkweggetjes passeren we Aerdt, Herwen en Lobith om vervolgens de Europa Kade in Tolkamer op te rijden waar boven op de kade leuke terrassen zijn met uitzicht over de Rijn. De route leidt ons langs meerderLiemers2e steenfabrieken, enkelen maken geen stenen meer maar worden voor andere doeleinden gebruikt. Via Spijk rijden we Duitsland in en beklimmen we de Eltenberg. Met een hoogte van 82 meter biedt deze "berg" een fraai uitzicht op de omgeving. We verlaten Duitsland en rijden naar Beek, door het laantje met de platanen,  die de gemeente vorig jaar nog wilde kappen. Echter door hevig verzet van de bevolking is de gemeente tot inkeer gekomen. We slaan rechtsaf en rijden over de Peeskesweg richting ’s-Heerenberg waar we door het gezellige oude centrum rijden. We verlaten ’s-Heerenberg en rijden naar onze eindlocatie Hotel Restaurant “Ruimzicht” Kilderseweg 19 in Zeddam, “Ruimzicht”. Daar kunnen  we nog wat kunnen napraten en genieten van het door de club aangeboden drankje voordat we weer huiswaarts rijden

Deze rit komt beschikbaar op navigatie. Zodra deze online is zullen we jullie daar over informeren.