Georganiseerd dor Edy en Marjolen Kars

We laten ons natuurlijk niet kisten door corona. Edy en Marjolien Kars hebben een meerdaagse rit in de Loire vallei voor volgend jaar gepland. De routes die zij hebben uitgezet komen in ieder geval langs de 11 mooiste kastelen van de Loire, waaronder de wereld beroemde kastelen, Chateaux Chenoceau, Chambord en Amboise. En natuurlijk komen we ook door Blois en Saumur en heel veel andere pittoreske plaatsjes en volgen we regelmatig de Loire en zijtakken daarvan.

Met de hotels hebben we goede afspraken kunnen maken en hoeven we niet zoals gebruikelijk in Frankrijk bij de reservering een voorschot te betalen, maar pas als er niet meer kosteloos geannuleerd kan worden, zijnde afhankelijk van het hotel 2 tot 3 maanden voor vertrek

 Loire1 1   Loire1 chambord  Loire2 Chenonceau

Het programma ziet er voorlopig als volgt uit:

Start op dinsdag 31 augustus 2021 in Maintenon. We slapen in hotel "Castel Maintenon", dit moderne hotel ligt midden in het dorp naast het (erg mooie) kasteel van Maintenon.

Op woensdag 1 september rijden we via Chartres naar Cour-Cheverny, om de hoek bij Chateau Cheverny.

Hier blijven we 2 nachten in hotel "Le relais des Trois Chateaux", een kleinschalig familiehotel met uitstekende keuken, midden in het dorp en met achter het hotel een grote parkeerplaats. Vanuit het hotel is het een korte wandeling naar het kasteel.

Vrijdag 3 september rijden we naar Tours. Hier verblijven wij 4 nachten in Chateau "Belmont" dat ligt op een afgesloten terrein met voldoende parkeergelegenheid. Het heeft een terras en een schitterende tuin met diverse zitjes.

Loire Blois  Loire Saumur  Loire tours

 Zaterdag 4 september is in Tours de vrije dag en is het diner niet inbegrepen.

Dinsdag 7 september eindigt onze meerdaagse rit.