Club media

      

 

 

De Posbank, georganiseerd door Bert en Lisette Bakker.

In deze rit is het letterlijke hoogtepunt de Posbank.

We starten bij Van Der Valk Hotel Apeldoorn gelegen aan de A50, Landgoedlaan 26 te Apeldoorn waar u tussen 10.00 en 11.00 uur verwacht wordt voor het gebruikelijke kopje koffie of thee met iets lekkers.

Pos1Vanuit het hotel vertrekken we richting Zutphen waarna we na enkele kilometers links afslaan om met een boog om Recreatiegebied Bussloo heen te rijden. Dit waterrijke recreatiegebied is ontstaan door zandwinning om het lokale traject van de A50 aan te leggen. We rijden verder door Klarenbeek, Beekbergen, Eerbeek, Laag-Soeren en Dieren. In Laag-Soeren komen we langs Cafe-Restaurant de Harmonie waar we tijdens het uitzetten van deze rit heerlijk hebben kunnen lunchen. Ook verderop in de rit komen we volop gelegenheid tegen om pauze te kunnen houden. In het plaatsje De Steeg slaan we rechtsaf om de Posbank op te rijden.

Pos3De Posbank bij Rheden (Nederlandse provincie Gelderland) is de naam van een monumentale bank en van een naastgelegen theehuis, op de rand van het Herikhuizerveld, een begroeide stuwwal op de zuidelijke Veluwe. De plek heeft een hoogte van 90 meter boven NAP met uitzicht over het IJsseldal, Arnhem, de Achterhoek en de Liemers tot in Duitsland. Ter vergelijking: het hoogste punt op de Veluwe is het nabijgelegen "Signaal Imbosch" (110 m). De uitspanning die vroeger op de Posbank stond is bij een brand in 1996 verwoest. In 2002 heeft Natuurmonumenten een nieuw theehuis laten bouwen volgens een duurzaam ontwerp. De Posbank ligt in het Nationaal Park Veluwezoom. (Bron Wikipedia)

Op de Posbank vindt je de enige (mij bekende) haarspeldbochten in Nederland. We rijden verder via diverse prachtige wegen en komen uiteindelijk aan in Bilderberg Hotel het Speulderbos, Speulderbosweg 54, in Garderen waar we nog even kunnen napraten over deze rit.

                                                            

 

De website maakt gebruik van Google Analytics cookies. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen.