Club media

      

 

 

Paasweekend, georganiseerd door Arjan Zonneveld.

Komend “Paasweekend”, van vrijdag 19 april tot en met maandag 22 april 2019 zullen wij in het “Van Der Valk Hotel Middelburg” doorbrengen. Het hotel is gelegen aan de Paukenweg 3 in Middelburg.

zee1Op vrijdagavond vanaf 18.00 uur wordt  u verwacht voor de welkomstborrel. (Amstel-) Bier van het vat, huiswijn, port, sherry, vermouth, frisdranken, koffie en thee zullen tot 19.30 uur “gratis”  worden geserveerd, andere dranken zijn voor eigen rekening. Na de borrel volgt omstreeks 19.30 uur een driegangen-keuze-menu.

Op zaterdag rijden wij onze eerste rit en deze laat ons kennismaken met de “Deltawerken”. Deze rit, met een lengte van 175 kilometer, leidt ons via Middelburg en Veere naar Vrouwenpolder. Middelburg is de hoofdstad van Zeeland heeft de “Lange Jan” welke grenst aan de abdij waarin nu het Zeeuws Museum en het provinciehuis zijn gevestigd. De “Oostkerk” en het Gemeentehuis zijn de moeite van het bekijken zeker waard. Veere is een mooi vestingplaatsje gelegen aan het Veerse Meer en Vrouwenpolder staat bekend om zijn Pelgrimskerk. Via de “Veerse Gatdam”, de “Oosterscheldekering” en het “Delta Park Neeltje Jans” arriveren we op het eiland Schouwen-Duiveland.

Zee2De toeristische plaatsen Burgh-Haamstede en Renesse bieden voldoende mogelijkheden tot een hapje en een drankje.  Via de Brouwersdam, van waar we een mooi uitzicht op de zee hebben, arriveren we in Zuid-Holland. Via Ouddorp en het gehucht Havenhoofd komen we uit bij de Haringvlietdam. Vervolgens rijden we  naar Stellendam. Via vele polderwegen rijden we naar de Grevelingendam. Bij Bruinisse is goed te zien hoe Nederland met water en files omgaat. Na Bruinisse rijden we naar Ouwerkerk en passeren het “Watersnoodmuseum” dat is gevestigd in 4 caissons welke werden gebruikt voor het sluiten van het laatste dijk-gat. Net voor de Zeelandbrug ligt het havenstadje Zierikzee. Via polderwegen en over de dijken rijden we weer terug naar ons hotel.

zee3Zondag is de Vlaanderendag. In een rechte lijn rijden we door de toltunnel naar Terneuzen. Via polderwegen en plaatsen Hoek, Philippine en Biervliet rijden we naar Breskens. Na wellicht een kop koffie aan de haven gaan we door naar Cadzand-Bad. Na Cadzand rijden we België binnen en passeren we de kustplaatsen Knokke, Zeebrugge en Blankenberge. Natuurlijk nog wel even tanken in België en dan weer terug naar Nederland. Sluis, een leuk toeristisch vestingstadje is één van de eerste plaatsen die we tegenkomen. Via dijkjes komen we uit bij het derde land op de rit. De naam van dit land en de herkomst worden prijsgegeven in het routeboek. Andere leuke plaatsjes zijn Aardenburg en IJzendijke, de laatste plaats herbergt het “Museum voor de Staats-Spaanse Linies”. Bij Terneuzen gaan we weer in een rechte lijn door de Westerschelde tunnel terug naar ons hotel. De lengte van de rit is omstreeks 200 kilometer maar de beide tunneltrajecten zijn samen 30 kilometer en kunnen dan ook snel worden afgelegd.

Zee5Maandag is onze 3e en laatste rit. Het eindpunt ligt op 15 kilometer van ons hotel en we zullen dit bereiken naar ongeveer 122 kilometer op Walcheren gereden te hebben. Vanuit Middelburg rijden we naar de kust en via Domburg naar West Kapelle om via Zoutelande en Dishoek in Vlissingen uit te komen. In Vlissingen is er voldoende gelegenheid tot eten en drinken, het bezoeken van diverse musea en last but not least het standbeeld van Michiel Adriaanszoon de Ruyter aan de Boulevard de Ruyter te bewonderen.

Voor de historici onder ons, onderweg zien we her en der nog bunkers van de “” en bij Ritthem komen we langs het  “Fort Rammekens”. Voor de treinliefhebbers onder ons,  we komen langs het station van Hoedekenskerke (bekend als eindpunt van de stoomtrein Goes – Borsele) en voor de bootliefhebbers onder ons zijn er twee fraaie uitzichtpunten op de Westerschelde. Na het havenplaatsje Yerseke te hebben aangedaan spoeden we ons naar het eindpunt, het (Van Der Valk) “Hotel Goes”, gelegen aan de Anthony Fokkerstraat 100 (4462 ET). Hier kunnen we nog even rustig samen een drankje doen en daarna de snelweg op naar huis.

 

De website maakt gebruik van Google Analytics cookies. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen.