Club media

      

 

 

Georganiseerd door Johan en Angelique Wiegers.

 

 

Peel1Johan en Angelique Wiegers hebben voor ons op 23 juni a.s.een mooie route uitgezet in Noord Brabant genaamd  de “Peel en Maas” route. We starten bij het Stadion de “Vliert”, Victorialaan 21, in 's-Hertogenbosch. In verband met een verbouwing van het Van der Valk Hotel ”Nuland konden we daar niet terecht en moest er worden uitgeweken naar het stadion van FC. Den Bosch. Hotel Van der Valk is namelijk sinds het seizoen 2018-2019 de trotse horecapartner van voetbalclub FC Den Bosch. 

Na de koffie vertrekken we richting Berlicum en vervolgens naar Heeswijk-Dinter waar in het bosrijke Brabantse land het monumentale Kasteel Heeswijk schittert, het mooiste kasteel van Brabant. Het weerspiegelt bijna duizend jaar macht, trots en cultuur van de Brabantse elite. André baron van den Bogaerde van Terbrugge, destijds Gouverneur des Konings in Brabant, geeft het rond 1835 zijn huidige allure. Openingstijden op zondag zijn van 11.00 -17.00 uur. Na eventueel een bezoek gebracht te hebben aan het kasteel rijden we verder richting Vorstenbosch. Hier is het Alpacafarm “Vorstenbosch” Peel2gevestigd. De  Alpacafarm Vorstenbosch is op zondag geopend voor bezoekers van 9.30 -17.00 uur. De entree is gratis. De weides en de stal zijn zo ingericht dat er een gangpad is, waar bezoekers doorheen kunnen lopen. In het gangpad bij de weides hangen bordjes met leuke weetjes over de alpaca. U kunt daar al de dieren bewonderen. De veulens die rondspringen door de wei zijn heerlijk om naar te kijken. Als u geluk heeft komen de meest tamme dieren naar het hekwerk, zodat u kunt voelen hoe zacht ze zijn.

We rijden verder richting Rijckevoort en komen door de plaatsen Veghel, Erp, Boekel, Gemert, De Rips, Oploo en Sint Anthonis. In Rijckevoort vindt u Monument “de Kikker” 'Een kikker als monument. Het beeld, dat is gemaakt door de Milsbeekse kunstenaar John Bors, staat bij het pand van Erven Verbruggen, Kapelstraat, middenin het dorp. De kikker staat voor onderlinge betrokkenheid en respect en moet voor de inwoners van het dorp een stimulans zijn om te blijven streven naar betrokkenheid bij Rijkevoort.Bij  Grave gaan we naar de overkant van de Maas en rijden we Gelderland binnen. Via Nederasselt en Niftrik komen we in Batenburg. Batenburg  meestal geduid als dorp maar het heeft een verleden als stad, zelfs een van de oudste van Gelderland. Het historische Batenburg met zijn kasteelruïne is een beschermd stadsgezicht. Behalve de ruïne zijn hier ook veel historische, veelal witgepleisterde boerderijen te zien, en een oude protestantse dorpskerk, die na verwoesting in de Tachtigjarige Oorlog gedeeltelijk werd herbouwd. Het is, evenals de veel grotere neogotische Rooms-katholieke kerk ernaast, oorspronkelijk gewijd aan Sint Victor, de patroon van de korenmolenaars.

Maas5Peel3Na een bezoek aan Batenburg rijden we naar Appeltern bekend om zijn tuinen. De Tuinen van Appeltern is het grootste tuininspiratiepark van Nederland. U kunt deze bezoeken van 10.00 – 18.00 uur. Begin jaren '80 startte Ben van Ooijen in Appeltern zijn eigen hoveniersbedrijf, Van Ooijen's Hoveniers. Zonder het te weten was juist die activiteit het begin van De Tuinen van Appeltern. Om zijn werk als hovenier wat gemakkelijker te ‘verkopen’ legde Ben bij zijn bedrijfsloods een aantal kleine modeltuinen aan met onder andere gemetselde muurtjes, een folievijver en ook een paar vaste plantenborders. Met deze modeltuintjes gingen de ontwerpen die Ben maakte meer ‘spreken’, mensen konden zich gemakkelijker voorstellen wat er nu met de lijntjes en vakjes op de tekening bedoeld werd. Al snel waren Ben’s voorbeeldhoekjes bekender dan Ben zijn hoveniersbedrijf en dus werd er besloten om de voorbeeldtuin separaat te gaan exploiteren. Na een rondgang door Nederland om te zien wat er op het gebied van tuinenparken zoal bestond, besloot Ben een park aan te gaan leggen waar alle, in Nederland geproduceerde, producten en planten toegepast te zien zouden zijn.

Op weg naar het eindpunt van deze dag via Alphen, Heerwaarden en Rossum komen we bij het centrum van Zaltbommel aan. Hier eindigt de rit. Waar dat precies is hoort u op de dag van de rit daar Johan en Angelique hier nog een gelegenheid moet zoeken die voldoende, fatsoenlijke parkeerplaatsen heeft

De website maakt gebruik van Google Analytics cookies. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen.