Hollands Kroon, georganiseerd door Koos en Marianne van den Heuvel.

Kroon1Wij willen u meenemen door een stukje Nederland wat niet bij iedereen zo bekend zal zijn en daardoor mogelijk nog voor verassingen kan zorgen. De huidige gemeente "Hollands Kroon" met Anna Paulowna als hoofdplaats beslaat een gebied dat in de loop van de eeuwen is ingepolderd nadat het in de middeleeuwen grotendeels door de zee verzwolgen was geweest.

Thans is de gemeente Hollands Kroon met een totale oppervlakte van ca 660 Km2 aan land en water een van de grotere van Nederland. Een deel van de gemeente maakte lange tijd deel uit van de voormalige Zuiderzee. Zo is Wieringen lange tijd een eiland geweest. Dit eiland verkreeg in 1432 al stadsrechten. In het gebied binnen de West-Friese Omringdijk verkregen al verschillende dorpen ook stadsrechten.

Nogmaals over Wieringen. Dit voormalige eiland hield in het begin van de 20e eeuw op te bestaan door inpoldering van de Wieringermeer en tevens door de aanleg van de korte Afsluitdijk als proefproject voor de latere grote Afsluitdijk. De gemeente "Hollands Kroon" is van oudsher gericht op land- en tuinbouw, herbergt het grootste aan een gesloten bloembollengebied en is tevens de grootste producent van paprika's ter wereld. Nog afgezien van Microsofts grootste Europeese vestiging. Nietemin een gebied dat interessant is om nader kennis mee te maken.

Wij Marianne en Koos van den Heuvel hopen u dan ook op zondag 29 juli te mogen begroeten.

 

Club Media

      

De website maakt gebruik van Google Analytics cookies. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen.