Midwintertreffen, georganiseerd door Willem van Veldhoven.

Zo tussen het einde van het Roadsterclub seizoen 2017 en begin seizoen 2018 is het weer eens tijd voor een midwintertreffen. Laatste keer was dat alweer in 2016 en vele leden vonden het een goed idee om dat maar in ere te houden. In de komende tijd van donkere dagen is het toch fijn om elkaar op een mooie locatie te ontmoeten voor een nieuwjaarswens of gewoon bijkletsen, klein ritje doen en daarna gezellig stampotjes eten, hoe winters kan het zijn.

winter2Op zaterdag 27 januari a.s. heeft Porsche Centrum Amsterdam als Exclusive Flagship Dealer zich bereid verklaard om ons op hun prachtige locatie aan de A2 in Amsterdam Zuidoost te ontvangen. PCA heeft een van de grootse showrooms van Europa waarbij hun klanten op een team van meer dan 45 specialisten hun Porsches, ook Classics, in goede handen kunnen toevertrouwen. PCA is daarnaast ook nog eens de enige Exclusive Manufacturer Partner in Nederland en was in 2016 de sterkste EMC van Europa, beter kunnen wij het toch niet treffen om daar als echte Roadster petrolheads ontvangen te mogen worden. Kids in the Candy store!

De planning is dat wij zaterdag 27 januari 2018  tussen 12.45 uur en 13.15 uur bij het Porsche Centrum op de Seisjesbergweg 50 in Amsterdam Zuidoost  binnendruppelen. Zo rond 13.15 uur zal eigenaar van het Porsche Centrum, Hans van der Valk, ons alles over Porsche (verleden, heden en toekomst) en Porsche Centrum Amsterdam vertellen. Hans is een echte Porsche man met een geweldige staat van dienst, o.a. in Rally en Racerij, een man met Porsche bloed in zijn aderen en een fascinerende Porsche adept. Daarna zal er een rondleiding zijn om ons te verlekkeren aan wat Porsche en Porsche centrum te bieden heeft. Aan het einde van de rondleiding gaan wij met mooie indrukken en misschien ook verlangens naar boven waar wij nog wat kunnen drinken en napraten wat er zoal aan ons voorbij is getrokken en hebben gehoord. Zelfs voor de meest doorgewinterde Porsche rijders van onze Roadsterclub zal dit bezoek verfrissend zijn en mogen dit absoluut niet missen.

Zo rond 15.00 uur vertrekken wij voor een korte rit maar zullen eerst de drukte van Amsterdam moeten ontvluchten. Op een zaterdagmiddag in deze contreien schijnt iedereen haast te hebben en 48 uur in een dag is dan nog tekort. We gaan richting Ouderkerk aan de Amstel, langs bekende culinaire gelegenheden, en volgen de Amstel in zuidelijke richting. Voordat we in Nes aan de Amstel komen passeren we uitspanning. winter3De Zwarte Kat”, in 1912 al bekend als “In de Kat” een bekend en beruchte gelegenheid in die tijd. Even verder rijden we door Nes aan de Amstel naar Uithoorn. Bij “Rode Paal” links de Amstel aanhouden en rijden dan langs arbeidershuisjes en passeren een chemische fabriek. Begonnen als Ketjen en later bekend, of misschien wel berucht, als de (kool)teerfabriek. De ruwe koolteer was een bijproduct van de cokesbatterijen van de hoogovens uit IJmuiden en kwam per schip naar Uithoorn. In die tijd werd er nog gekookt op hoogovengas, ook een bijproduct van die zelfde cokesbatterijen, voordat er omgeschakeld werd naar aardgas. De houten heipalen die voor de fabriek gebruikt zijn zullen wel nooit rotten gezien de aard van de koolteer derivaten zoals creosoten en phenol verbindingen die door de jaren heen nog wel eens “op de grond vielen”. De koolteerverwerkende fabriek is vertrokken en er staat nu alleen nog een Duitse kunsthars fabriek. Nu even door het dorp Uithoorn rijden en komen dan weer aan de Amstel die later eigenlijk Amstel Drecht kanaal heet. De splitsing in Kromme Mijdrecht en Drecht. Bij Vrouwenakker links de brug over en dan weer gelijk rechts het water vervolgen tot Nieuwveen. Rechts de brug over en gelijk links het water vervolgen tot we in Papenveer aankomen. Deze naam spreekt voor zich daar er in het verleden een veer was voor gelovigen van een bepaalde richting, nu ligt er een brug maar die heet niet Papenbrug! We gaan echter wel links die brug over en gelijk weer rechts om inmiddels het Aarkanaal te vervolgen tot we in Ter Aar komen en doorrijden richting Alphen aan den Rijn. Hier is het een kwestie van Alphen doorkruisen want we moeten bij onze eindbestemming aan de andere kant van Alphen aan de Ouden Rijn zijn. Gezien de tijd van het jaar zou het ook zo maar eens kunnen dat het weer ons nou niet bepaald gunstig gezind is maar dat zien we tegen die tijd wel of we iets moeten aanpassen.

winter1De planning is  om vanaf 16.30 uur op onze eindbestemming aan te komen in  het gerestaureerde en net weer geopende familiebezit restaurant ’s Molenaarsbrug, ’s Molenaarsweg 2  in Alphen aan den Rijn, met als eigenaar weer een lid van de familie Zaal. De geschiedenis van deze gelegenheid gaat zelfs terug naar 1650 toen het een herberg was met paardenstallen en aanlegplaatsen voor trekschuiten. Nu komen wij er niet met de trekschuit en twee paarden maar met onze vertroetelde Roadsters met iets meer paardenkrachten. Het doel is echter hetzelfde gebleven of het nu 1650 is of 2018, om met elkaar gezellig te genieten van eten en drinken en ook van het gezelschap. Eind januari vraagt om winterse kost en wederom hebben we gekozen voor stampotjes, zou het een traditie zijn? Wij hebben een zaaltje op de eerste verdieping geheel voor onszelf en rond 17.00 uur staan de buffet stampotjes daar voor ons klaar, buiten koud en guur maar binnen comfortabel met heerlijk winters eten. We sluiten af met kopje koffie of thee. Heb nu al trek!

Als we  vijftig auto’s komen, tsja je weet nooit ;-), dan is gezien de locatie van het restaurant er ook nog parkeergelegenheid op de Zaagmolenweg, 100 meter rechts voorbij het restaurant.

Mocht uw Roadster in winterslaap zijn dan is het natuurlijk ook toegestaan om met een andere auto te komen.

 

Club Media

      

De website maakt gebruik van Google Analytics cookies. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen.