Paasweekend, georganiseerd door Arjan Zonneveld.

Pasen1Pasen 2018 speelt zich af in Zuid-Limburg en ook nog in België en een beetje Duitsland. Het mooie Limburgse land, het bourgondische leven en de vele bezienswaardigheden spelen een grote rol in deze korte ritten. Er is dus veel  gelegenheid voor interessante stops. Op vrijdag 30 maart starten we met een lunch in Kasteel "Limbricht".U wordt daar verwacht tussen 12.00 en 12.30 uur. Na de lunch rijden we via plaatsen als Born, met het kasteelpark, Stein, met het kasteel en een brouwerij. Daarna langs het vliegveld Maastricht-Aachen en Meerssen en zo komen we  in het Zuid-Limburgse land. Zuid Limburg met zijn Mergelgrotten, steile hellingen, vergezichten en glooiende heuvels vormen het beeld. Rijdend langs de begraafplaats in Margraten en het kasteel in Mheer komen we tenslotte na ongeveer 60 kilometer in ons hotel, "Best Western" Hotel in Slenaken. Dit hotel ligt mooi op de heuvel, heeft een groot terras, goede slaapkamers en goede culinaire eigenschappen. De drie diners en ontbijtbuffetten zullen dit bewijzen.

Op zaterdag 31 maart rijden we door Maastricht naar België. In Maastricht is gelijk de mogelijk tot een bezoek aan het Bonnefantenmuseum, Fort St. Pieter, Grotten Noord, de Kazematten Waldeck en wijngaard de Apostelhoeve. We rijden in België door Kanne. Net als in Nederland heeft Belgie ook veel Forten, sommigen ook nog in gebruik Pasen2door het leger. Op deze rit komen we langs Fort Eben Emael en de watermolen waarbij u een heerlijk kopje koffie kan drinken, Fort d’Aubin Neufchateau en Fort Battice. Tussendoor rijdt u ook nog langs de prachtig gelegen Abbaye du Val Dieu. Deze is zeker een stop waard. Verviers is de grote stad die we doorkruisen. Imposant zijn de kerk en het Gemeentehuis. Zet de auto op een parkeerplaats en ga lekker de stad in om te lunchen. Dit laatste kan ook bij Lac de la Gileppe, een stuwmeer in de Noordelijke Ardennen. In de toren heb je een fantastisch uitzicht. Hopelijk is er een plaatsje in het restaurant, anders wordt het een tosti op de begane grond. Daarna weer noordelijk. We gaan onder een zeer imposante hoog gelegen spoorlijn door naar de Vaalserberg. Hier is het drielandenpunt, de uitkijktoren en het labyrint. Via de prachtige Eperbaan gaan wij terug naar het hotel en hebben we de langste rit, ongeveer 120 kilometer, van het weekend gehad.

Pasen3Op zondag 1 april, de eerste paasdag, is de rit door Zuid-Limburg. Deze rit rijdt u sommige stukken twee keer. Dit komt door de uitzichten, de route, de bezienswaardigheden en toevalligheden. Valkenburg is een plaats die we twee keer aandoen, vrij snel in de route en later, rond de lunch nog een keer.  In Valkenburg kunt u naar de fluwelengrot, de Ruïne, de kabelbaan, de Gemeente grot en de kolenmijn. Verder zijn er veel horecagelegenheden. Door het typiPasen4sche Limburgse landschap gaan we uiteraard ook naar Simpelveld, waar je bij het station de welbekende miljoenenlijn kan zien. Aangelegd en niet gebruikt waarvoor het bestemd was. Deze route komt ook langs of vlakbij twee bierbrouwerijen, namelijk in Wijlre (Brand) en Gulpen (Gulpener bier). Helaas zullen deze gesloten zijn op zondag eerste paasdag. Maar onthouden waar ze zijn kan geen kwaad. Via Gulpen met zijn terrasjes en de Gulpener berg, onder toezicht van Maria, gaan we naar Mechelen. In Mechelen moeten we naar links en op die hoek zit een kroegje met wel honderden speciaalbiertjes, vooral uit België. Ga lekker op het terras zitten en proef er één, maximaal twee. Nog even een stukje door België en na ongeveer 100 kilometer zijn we weer in het hotel.

Pasen5Op maandag 2 april, tweede paasdag, nemen we alweer afscheid van het hotel. Een klein stukje door de heuvels van Zuid-Limburg brengt ons in de verstedelijking van Limburg. We gaan door Heerlen en Kerkrade. Op deze route komt u langs een aantal grotere bezienswaardigheden welke geschikt zijn voor een tweede paasdag.  Zo zijn daar GaiaZoo, Mondo Verde, Snowworld en Kasteel Hoensbroek. Via Nuth gaan we langs de Alfa bierbrouwerij. Daarna rijden we door naar Duitsland waar we allemaal de tank volgooien (overigens wil ik dit ook adviseren voor België) om door te rijden naar het eindpunt, kasteel Limbricht. Met deze laatste 60 tot 70 kilometer is de rit rond en kunt u met elkaar napraten op het terras met uitzicht op een kasteel.

Pasen 2018 speelt zich af in Zuid-Limburg en ook nog in België en een beetje Duitsland. Het mooie Limburgse land, het bourgondische leven en de vele bezienswaardigheden spelen een grote rol in deze korte ritten. Er is dus veel  gelegenheid voor interessante stops.

Club Media

      

De website maakt gebruik van Google Analytics cookies. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen.