Mede georganiseerd door IJsbrand Barendregt met inhoudelijke ondersteuning door Jolanda en Herman Dijkstra

Onze  ”grote” buitenlandse reis van de Roadster Club gaat in 2017 naar het Teutoburgerwoud en de Harz. De reis wordt, in nauwe samenspraak met de Roadster Club, georganiseerd door ”Horizon Cabrio Reizen”. Deze organisatie is onder de naam ”Horizon Motor Reizen” al vele jaren zeer succesvol met het organiseren van individuele- en groepsreizen door geheel Europa voor motorrijders. Sinds twee jaar hebben zij zich ook toegelegd op het organiseren van reizen voor cabrio rijders.

Wij hebben 25 kamers kunnen reserveren in de twee hotels waar wij gaan verblijven. De (voor)inschrijving start per direct en duurt tot en met 1 maart 2017. Zorg dat u zich uiterlijk op die datum hebt ingeschreven en dat u tevens een aanbetaling hebt gedaan van € 125,00 per persoon. Hoewel wij ons realiseren dat de reis nog ver weg lijkt, doen wij toch een beroep op u om ons zo snel mogelijk te laten weten of u wel of niet meegaat. Bij laat inschrijven en/of bij inschrijven na 1 maart bestaat een redelijke kans dat er geen kamers meer beschikbaar zijn bij de hotels. En dat zou heel jammer zijn want, gebaseerd op wat wij tot nu toe hebben gezien, belooft het een heel interessante en mooie reis te worden. En natuurlijk geldt ook voor deze reis, hoe meer deelnemers, hoe leuker en gezelliger het wordt.

Donderdag 25 mei: AankomHarz1st op de startlocatie in Paderborn
Op donderdag 25 mei wordt iedereen verwacht in het "Welcome Hotel Paderborn", het adres is Fürstenweg 13, 33102 Paderborn. Inchecken is mogelijk vanaf 15.00 uur. Bij aankomst in het hotel zullen de Routegidsen en de Roadbooks worden uitgereikt voor de rest van de reis. Rond 19:30 uur hebben we een gezamenlijk diner. Mocht u wat vroeger op de dag al willen arriveren, het prachtige centrum van de Universiteits- en Domstad Paderborn ligt op slechts een korte wandeling langs de Pader van het hotel verwijderd. De omgeving heeft een mooie natuur en ook diverse bezienswaardigheden.

Vrijdag 26 mei - Rondrit Teutoburgerwoud Noord
Vandaag gaan we een mooie route ten Noorden van Paderborn rijden. U komt langs het "Hermannsdenkmal", dit is een monument bij Detmold. Het kolossale beeld, van ruim 53 meter hoogte, verwijst naar de Slag bij het Teutoburgerwoud en het verhaal van Hermann (Arminius). Hiervandaan rijden we over kleine rustige wegen naar Bad Salzuflen waar we op een van de vele terrasjes heerlijk koffie (of iets anders) kunnen drinken. In Hameln zijn mogelijkheden voor een lunchstop en het bezoeken van het centrum. Vanuit Hameln rijden we via Bösingfeld, Dörentrup en Lemgo richting Horn-Bad Meinberg waar u de bijzondere zandstenen formatie "Externsteine" kunt bezoeken.  

Harz2Zaterdag 27 mei - Rondrit Teutoburgerwoud OostWe vertrekken in Oostelijke richting waarbij we door Altenbeken en Nieheim rijden richting Münsterbrock waar de Abdij van Marienmünster gevestigd is; deze abdij is een bezoekje waard. Vervolgens rijden we via het Schwalenberger Wald door Lügde en verlaten we Nordrhein-Westfalen om Niedersaksen in te rijden en aan te komen bij het kasteel van Bad Pyrmont. Het barokke zomerresidentie kasteel Bad Pyrmont is een vesting met gracht, wallen, kazematten en een hoekbastion. Via Holzminden, Corvey en Höxter rijden we via kleine wegen weer terug naar het hotel.


Zondag 28 mei
- Verbindingsrit naar ons volgende hotel in Goslar
We verlaten het hotel in Paderborn en gaan op weg naar ons hotel in Goslar in de de Harz. Kleine en grotere wegen wisselen elkaar af en al snel bevinden we ons opnieuw in Niedersaksen. Tijdens deze tocht rijdt u door het mooie Duitse landschap met authentieke vakwerkhuizen. Naarmate we dichter bij de Harz komen, neemt het aantal bochten toe en worden de bergen hoger. Onze eindbestemming is hotel "Der Achtermann", Rosentorstrasse 20, 38640 Goslar.

Maandag 29 mei - Harz4Rondrit Harz, Meren en Stuwdammen
In de Harz ligt het meest noordelijke middelgebergte van Duitsland en de hoogste berg, de Brocken met 1142 meter. Deze ligt centraal in het prachtige nationale park. Hier is het fantastisch sturen over wegen die goed tot zeer goed te berijden zijn en voorzien zijn van duizenden bochten. De stuwmeren vormen een bijzondere attractie, dit is te danken aan de ambities waarmee de Duitse technici in de vorige eeuw het landschap te lijf gingen. De grootste Stuwdammen zijn in de route van vandaag verwerkt. Verder is de Gustav Adolf-staafkerk te zien in Hahnenklee, het is zeker de moeite waard om een kijkje te nemen en daarna het kleine centrum van Hahnenklee in te Harz5wandelen om iets te drinken of te lunchen. Ook kunt u even doorlopen naar het "Kranicher Teich", dit is een meer tegen het centrum van Hahnenklee aan.

Dinsdag 30 mei - Rustdag
Na het ontbijt kan een ieder deze dag volledig naar eigen wensen invullen. Een aanbeveling voor vandaag is om met de stoomtrein vanuit Wernigerode naar de hoogste berg de Brocken te gaan. Er is deze dag geen gezamenlijk diner.

Harz6Woensdag 31 mei
- Rondrit Harz, Nationalpark Hochharz en Smalspoor
Via het Nationalpark Hochharz loopt onze route naar voormalig Oost-Duitsland en het zal u opvallen dat het lijkt of de tijd hier stil heeft gestaan. We rijden richting Stolberg, een laatmiddeleeuwse stad, die rond het jaar 1000 is ontstaan als een mijnwerkersnederzetting. Het is een van de geliefdste kuuroorden van de regio. Verder kunt u een aantal keren de smalspoor stoomtreinen tegenkomen die met oude locomotieven een verbinding onderhouden tussen Quedlinburg, Wernigerode en Nordhausen. Het is leuk om in Wernigerode koffie te gaan drinken bij Café Wien, daarna kunt u in dit plaatsje ook heerlijk wandelen. Tenslotte is een bezoekje aan de Radau-Wasserfall zeker de moeite waard.


Donderdag 1 juni - Rondrit Harz, Bodetal en Quedlinburg
Harz7Een bezoek aan het Bodetal mogen we niet overslaan. Het Bodetal is een uniek natuurmonument, het geldt als het belangrijkste rotsdal ten noorden van de Alpen. Miljoenen jaren lang heeft de rivier door de harde rots een diepe kloof uitgesleten. Deze kloof is bij Treseburg ongeveer 140 meter diep en bij Thale zelfs 280 meter. Behalve graniet komen hier ook leisteen, kwarts en mica aan de oppervlakte die de kloofwanden verschillende kleuren bezorgen. Aan weerszijden van het Bodetal bij Thale bevinden zich twee rotsen, de Rosstrappe en de Hexentanzplatz. Deze kunnen met respectievelijk een kabelbaan en een stoeltjeslift bereikt worden. Vanaf hier rijdt u door naar Quedlinburg, een oude stad. Tijdens de Dertigjarige Oorlog (1618-1648) beleefde Quedlinburg een economische bloei. Uit deze tijd stammen dan ook de meeste van de nu nog bewaard gebleven vakwerkhuizen. Het is de moeite waard het kasteel van Quelindburg te bezoeken. Via een mooie route rijden we terug naar het hotel in Goslar.

Vrijdag 2 juni - Afscheid nemen, Einde van de reis
Na het ontbijt wordt de bagage nog één keer ingepakt, wordt er afscheid genomen van alle deelnemers en verlaten we het hotel. Voor sommigen zal de terugreis richting Nederland beginnen en voor anderen ligt er aansluitend wellicht nog een leuk verblijf elders in het verschiet.

Meer informatie is onder andere te vinden op onderstaande websites:

Welcome Hotel Paderborn in Paderborn

Hotel Der Achtermann in Goslar

Horizon Cabrio Reizen

 

 

 

 

Club Media

      

De website maakt gebruik van Google Analytics cookies. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen.