Georganiseerd door Fred en Monique van Brederode

Van Thorn naar Breehees georganiseerd door Fred en Monique van Brederode.

De zomer staat op het punt om los te barsten. Over drie weken staat de zon op zijn hoogste stand. De roadsterclub gaat de zomerculminatie aankondigen met een ronkende rit van het witte stadje Thorn in Midden-Limburg naar het buurtschap Breehees in Midden-Brabant.

In Thorn staat tussen 10.00 en 10.30 uur de koffie met vla klaar bij "Hotel La Ville Blanche",Hoogstraat 2, 6017 in Thorn.  Het hotel heeft op een binnenplaats achter het gebouw zijn parkeerplaats voor ons vrij gemaakt. Alleen de toegang is al indrukwekkend door de benodigde stuurmanskunst. Maar dan staat je auto ook op stand en vlak naast de koffie. Voor wie hier geen zin in heeft is er een groot openbaar parkeerterrein op minder dan 10 minuten lopen van La Ville Blanche.

Wie Thorn wil beleven raden wij aan om te voet door de straatjes te gaan. Dat kan ook de dag van tevoren al. Wil je overnachten neem dan contact op met La Ville Blanche (0475 562 341). De kamers kosten €110 per nacht. Voor dat bedrag kijk je met wat geluk uit op de legendarische kerktoren van Thorn. Als we ons hebben losgemaakt van de schoonheid van Thorn dat voert de route ons eerst langs de grindgaten in de Maas. Net buiten Thorn kun je een bootje huren in Panheel. Roermond laten we rechts van ons liggen. We kiezen voor de dorpen ten westen van de stad. We passeren Maasgouw en Haelen. Verder plaatsen waar je misschien nog nooit van gehoord hebt, zoals Roggel en Meijel. Bij Meijel rijden we langs het nationaal park de Groote Peel. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om het park in te gaan voor een fikse wandeling.

Na de Groote Peel passeren we de plaatsen tussen Eindhoven en Helmond in. Agrarische bedrijven mengen zich met de woningen van wie in de plaatselijke industrie goed verdient. De Brabantse industrie vind je niet alleen in de grote plaatsen, maar ook in elke kleinere plaats. In St.-Oedenrode rijden we door het centrum heen om vervolgens naar de Oisterwijkse vennen te bezoeken. De vennen zijn wereldberoemd en vele welgestelden hebben hier een huis laten bouwen in het Wassenaar van Tilburg. Via Moergelstel rijden we langs safaripark de Beekse Bergen door Goirle heen naar het buurtschap Breehees. Bij de camping "Breehees", Breehees 6 in Goirle serveren ze voor ons een uitgelezen barbecue.

 

De website maakt gebruik van Google Analytics cookies. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen.